Allehanda

Något på gång

Jag vill kort upplysa er om att mitt hälsotillstånd signalerar en annalkande förkylning. Kraxig hals och slem är denna gång tecknen på denna åkomma. Inte alls synkroniserad med morgondagens bråda händelser. Jag hoppas verkligen inte att jag blir förkyld, det är liksom inte tid för sådant nu.

En av småhövdingarna kom imorse tillbaka från semester i Thailand och han hade minsann fått känna på magsjuka. Två dagar med krampande mage och dyr semestertid tillbringad på toaletten. Värre än salmonellan som han har haft en gång i tiden, påstod han. Det var nog en fiskrätt som ställde till det, menade han.

Ikväll kom en dam och knackade dörr och ville sälja rökt lax. Tyvärr var jag just då upptagen men senare ångrade jag att jag inte tog mig tid att handla en liten bit. Det hade varit gott och magen hade säkert klarat av lokalproducerad fisk från grannbyn. Jag får ta igen det imorgon för då blir det matturer i triss. Det gäller då att äta med måtta så att inte sista måltiden står en upp i halsen.

Tupp med mage av plåt, klarar alla maskar den kommer åt.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *