Allehanda

Juthbacka marknad, en jätteloppis

Igår besökte jag Juthbacka marknad i den lyckliga staden Nykarleby. Jag tog en massa bilder på ditten och datten som jag publicerade på Facebook. En del av de bilderna kommer nu här på bloggen men med en kommentar till varje bild. En liten bonus på bloggen, så att säga.

Inget köpte jag förutom två korvar och en läsk. Utbudet på böcker var i år begränsat vilket var synd för det är böcker jag brukar köpa. Nåja, jag har en hel hög olästa böcker så det går ingen nöd på mig i det fallet.

Juthbacka marknad 2016
Här sitter en trogen vakthund bland alla grejorna
Juthbacka marknad 2016
Jobbigt att sitta här och posera. Inte konstigt att ögonlocken blir tunga.
Juthbacka marknad 2016
Något för hemmabowlaren?
Juthbacka marknad 2016
En till hund men nu som besökare. Bäst att vara uppmärksam på matte.
Juthbacka marknad 2016
Nya kvastar sopar bäst!
Juthbacka marknad 2016
Får det vara en kopp?
Juthbacka marknad 2016
Mingel och träffar. Folk man inte sett på år och dagar kan man stöta på här.
Juthbacka marknad 2016
Nä men titta, ett par samedockor hade hittat hit!
Juthbacka marknad 2016
Här gäller det att ha både öron och ögon på helspänn. Man vet aldrig vad som dyker upp.
Juthbacka marknad 2016
Nalle känner sig isolerad
Juthbacka marknad 2016
Här sitter vi och apar oss!
Juthbacka marknad 2016
Aha, en s.k. raggarbil! Ett T saknas visst på nummerplåten.
Juthbacka marknad 2016
Hmm, var lade jag skiftnyckeln mån tro?
Juthbacka marknad 2016
Förra ägaren hann aldrig ur skinnhuvan innan den blev till salu.
Juthbacka marknad 2016
Tomten på väg ut ur garderoben.
Juthbacka marknad 2016
Tom i bollen men glad ändå!
Juthbacka marknad 2016
Nalle åker snålskjuts
Juthbacka marknad 2016
En mus(tang)-bil
Juthbacka marknad 2016
Det blev inte mycket kvar av älgen efter den krocken
Juthbacka marknad 2016
Nämen titta, vem står inte där och speglar sig i all fåfänglighet

 

0 kommentarer

 • TIDSTJUVEN

  Utgående från dina bilder kan jag knappt tro att jag gått på samma marknad som dig (trots att jag gick runt där både under fredagen och lördagen). Det är häftigt att två personer ser och lägger märke till så pass olika saker. 🙂 Det fanns verkligen något för alla på marknaden!

  • PJ

   Men så fint att vi uppmärksammar olika saker på marknaden. Man får se så mycket mera då när läser andras bloggar. Jag kollade både din och några bloggar till för att få ytterligare intryck från Juthbacka. Same as last year men det hör ändå till traditionen att köra en sväng till Juthbacka marknad.

 • Wesber

  Häftiga bilder, den som inte hann ur skinnhuvan är bäst. Du kan då hitta på text till dina foton så man får sig ett riktigt gott skratt såhär på kvällskvisten. NAMASTE : (Jag bugar mig) för din påhittighet.

 • raniamaria

  Svar: Jag kan inte annat än hålla med, stormigt väder kan vara otroligt mäktigt. Vad roligt att du beslöt dig för att besöka motivet på din tavla!! Att kura ihop sig och söka skydd i naturen medan man fikar är ju faktiskt jättemysigt 🙂 Har man okej kläder så går det bra och man torkar ju faktiskt även om man blir blöt. Kom du fram till sjön och såg den ut som på din tavla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *