Allehanda

Fårfarmen

När jag ändå är igång med video på YouTube så kom jag också på att jag hade en film på grannens får. För en vecka sedan var jag fårskötare ett par dagar när grannen med fru och barn for på utfärd. Det var inget betungade arbete, bara att se till att de hade vatten och annars såg välmående ut.

Igår kväll besökte jag grannen och då höll han på med att klippa sina får. Tur att jag inte behövde göra det för det är nog en konst som bör tränas in. Vad jag kunde se har också hans färdighet utvecklats för nu såg de får som blivit klippta riktigt prydliga ut. Undrar vad han tar för en klippning ifall man får för sig att byta frisör?

[youtube=http://http://www.youtube.com/watch?v=1U-WNcsZ7VE]

Ha, ha, vad de smaskar i sig höet!

6 kommentarer

  • Chorizo

   Oj, hur får du den kopplingen? Bättre kan fåren inte få, ute i det fria hela somrarna och stor, ljus hall på vintrarna. Jag tror de är mera än nöjda med sitt logi. Nästa gång skall jag fråga dem! 😉

 • gunnar

  tycker dom ser väldigt instängda ut på filmen, hur dom har det annars på sommarn…ja se det vet jag ingenting om…kan ju fastna med huvudet när som helst

  • Chorizo

   Filmen visar kanske inte helt hur det är i hallen men de har nog gott om utrymme och väldigt ljust och luftigt på vintern. Just när de äter ser de sammanträngda ut men det beror på att jag satte nytt hö till dem och då ville alla vara med och smaska i sig höet. Höet finns alltså i en häck så att de inte trampar ned höet. De sticker in huvudet mellan brädorna och äter, någon svårighet att med det har de inte. De är väldigt sociala och trevliga djur som gärna vill bli kliade bakom örat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.