Resor,  Upplevelser

Små resor är också resor

Jag tog mig ut på en liten utflykt idag. Söndagspromenad några kilometer. Bra för konditionen och bra för tankeverksamheten.

Utflykter kan vara nära eller fjärran. Tanken slog mig att det är väldigt länge sedan jag senast varit ute på någon längre resa. Folk brukar ibland fråga mig om jag har någon resa på gång men någon sådan har jag inte haft på länge. Jag räknar då inte resor i Sverige för det känns så inomskärs. Varför det blivit så, vet jag inte. Jag har inte kommit mig för.

Sist jag gjorde en långresa måste ha varit till Argentina hösten 2014. Tänk så fort tiden går. Någon långresa blir det inte förrän tidigaste till nästa höst. Vi får se vad jag då hittar på.

Däremot har jag gjort många små trippar till andra sidan Kvarken. Mest för att lyssna på musik och någon gång för att gå på teater. Det är också resor.

Just nu finns följande upplevelser på gång:
3 februari Louise Hoffsten och Wentus Blues Band i på Ritz i Vasa.
22 februari ”Tvåspråkig lösning – hot eller möjlighet”  på Academill i Vasa
24 – 26 februari Umefolk i Umeå
31 mars Iiris Viljanen på Wasa Teater
15 juli Kaustbyfestivalen
3 – 6 augusti Urkult

Tja, det är väl ändå inte så dåligt även om det inte är så långväga. Därtill finns ytterligare några begivenheter jag funderar på.

Det här med långresor får jag ta mig an och se vart jag verkligen vill fara.  Planera. Vilka resor har ni på gång eller drömmer om?

Vinter i skog
Vinterväg
Vinter i skog
Detalj i skogen
Vinter i skog
Gropen

0 kommentarer

  • Anneri

    Visst är det så. Små resor är också resor även om man lätt glömmer att de liksom är det. Min långresa denna gång gick till Mexiko där jag fortfarande befinner mig (i ytterligare några dagar). Sen får vi åka hem och fundera något år eller två på vart det bär hän därefter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »