Upplevelser

Kan ni tänka er…

…att idag öppnade Olivias Grill och Café i Brudsund. Allt hopp är ännu inte helt borta. Ett steg närmare sommaren och friheten även om det bara var hämtmat som såldes. En jättegod hamburgare med ägg och bacon. Jag slog på stort! Fast skall jag säga som det är så bör den nog ätas på plats.

Annars har det inte varit så mycket mera noterbart hittills i maj månad förutom en markbrand vid sundet, en begravning, bud om restskatt och så målade vi utedasset vid byhamnen. Och så förstås den förbenade pandemin.

Annat var det maj 2018 när jag besökte Albufeira i Portugal för en semestervecka och startade i slutet av månaden resan till Pajala för att köra Peugeoten till Skåne. En spännande men framgångsrik resa.

Ifjol samma månad var det dop, födelsedagskalas och färd till Umeå för att uppleva Nationalparken med bl.a. Sara Parkman på Väven.

Vi bläddrar lite i bildarkivet.

2018 blommade syrenerna för fullt redan den 25 maj. I år är det knappt så att man ser bladknopparna på samma buske.

Albufeira i Portugal  12 maj 2018. Social distans var inte ens påtänkt.

Samma år, 2018 begapade jag Jockfallet i  Överkalix kommun i samband med min körning Pajala-Skåne. Ingen som hytte med näven då när Torne älv passerades.

Och ifjol var det läge för fika på Fika i Väven i Umeå en stund innan förställningen Nationalparken började. Corona vad då?

Nåja, hit får man i alla fall åka för att hämta något gott. Olivias i Brudsund. Alltid något.
Jag hade så bråttom idag att jag inte ens hann ta en bild. Kanske max en minut vid kassan så var jag ute igen. Och jag höll andan hela tiden och snörvlade inte det minsta.
Därför blir det en bild från ifjol sommar.

6 kommentarer

 • Wesber

  Oj vad vackert där vid fiket, vi tänkte åka dit och ta en kopp kaffe förra sommaren men hittade inte avtagsvägen o när vi väl kom på att vi åkt för lång så hade vi ingen lust att vända. Det blir nog inget Gotland för oss i sommar, vill inte bli sjuk och hamna på sjukhus på ön, eländans elände med detta skit som skulle komma. Nu får det ge sig tycker jag.

  • Per

   Aj, det var illa att ni missade Olivias men det kommer säkert fler tillfällen. Hmm, åkte för långt? Här hänger jag inte riktigt med men det finns säkert en förklaring. Jag menar att man åker ju tillbaka hur som helst.
   Så Gotland får vänta? Nåja, ön finns säkert kvar till ett annat år.

 • Annepauline

  Fina bilder. Idag är det plus 15 grader här men kylig vind i vanlig ordning. Det blir ingen fart på grönskan, den började och sen stannade allting upp. Allting annat har ju också stannat upp på grund av det där elaka viruset. Man återkommer till pandemin varenda dag fastän man inte vill. Det går inte att komma undan.
  Vid Ica Kvantum har man börjat sälja svenska jordgubbar. Bären kommer från Skåne trakten. Där står säljarna med jordgubbarna i sedvanliga öppna askar och alla rusar förbi, nästan ingen vågar stanna och köpa för de tror säkert bären är smittade av Corona virus. Haha, ja, jag vågar inte köpa jag heller. Inte för att jag vet om viruset smittar med något man äter men det känns inte bra att köpa bär i öppna askar som en massa människor gått förbi. Man blir ta mej sjutton snart rädd för sin egen skugga.

  • Per

   Här har vi haft två fina dagar nu och inte för varmt. Det gillar jag. Lagom är bäst.
   Grönskan får förhoppningsvis fart nu men trögt har det varit hittills.

   Skåne är ofta först, även med jordgubbar. Jag är ju lite Skåne-patriot. 🙂
   Pandemin har de klarat av ganska bra om man tittar på kartan och kollar sjukdomsfall/100 000 innevånare. Bara närliggande Blekinge är bättre.
   Så köp du en riva och kör den i micron, ha, ha…

   https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »