Allehanda

Korvstoppning

Jag kan konstatera att vi har långt kvar till en asado á la Syd-Amerika. Jag hade igår kväll laddat upp med två olika slags kött och två olika slags korvar plus tillbehör. Blygsamt i jämförelse med en äkta asado. Menyn bestod av marinerad ytterfilé av gris, revbensspjäll, chorizo korv och en lokalt producerad grillkorv. Så lokalt att det är t.o.m. inom byn. Mycket god. Därtill hade sister Jane bidragit med en förstklassig sallad.

Problemet var att vi inte orkade äta upp all maten utan på sena kvällskvisten fick jag dela ut bitar till deltagarna av grillfesten att ta med hem. Själv fick jag också deponera en del i frysen. Jag undrar hur mycket kött en asadodeltagare i Syd-Amerika orkar äta? De har kanske andra magar än oss?

Kvällen var fin med sol och vind från norr som senare mojnade. Knappt någon mygg. Musiken spelad tills CD-spelaren behagade lägga av. Synd för jag hade komponerat en alldeles egen CD med latinamerikanska rytmer. Ljudnivån på musiken var låg och jag tror inte vi störde någon med sång och skrål. Det var endast hunden Nelly som ibland gav skall av helt okänd anledning när hon tyckte sig se något mystiskt i busken. Därtill höll hon på att bli allas vår fyllehund. Någon spillde lite rödvin på verandan. Genast var hon där slickade upp spillet. Hundar brukar annars sky alkoholhaltiga drycker men hon verkade förtjust. Till sist blev hon så trött av allt spring att hon blev liggandes på golvet och tog sig en tupplur.

Vi andra började också känna oss trötta vid midnatt och sökte oss var för sig till bingen. Själv sov jag över på villan (sommarstugan) för första gången på många år. Gott sov jag och inte en enda mygga besvärade mig trots att jag hade en glipa i dörren.

På morgonen vaknade jag och fick se en alldeles underbar syn över fjärden när solen steg allt högre på himlen. Lugnt och stilla, inte ett ljud och morgonsvalkan kändes frisk. Det är något speciellt med en tidig sommarmorgon vid Skaget. Så heter stället där jag har min sommarstuga.

Direkt från grillen, som sister Jane skötte med beröm
Nelly bland havstornsbuskar i strandkanten
Kvällen närmade sig midnatt och en roddbåt i sundet sökte sig sakta hemåt.

2 kommentarer

  • Syster Yster

    Jo, kvällen var lyckad, förresten så hade du tre olika sorters korvar och det blev för mycket men gott var det. Vi kommer gärna igen nästa sommar, så nu hinner du planera asadon ännu mer : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »