Allehanda

Ocoolt språkbruk

Jag lyssnade ikväll på bilradion när jag rattade Brunte hemåt på glatta vägar. Programinslaget handlade om att vi inte använder reflexer tillräckligt ofta under den mörka årstiden. Reportern intervjuade ett par 12-åriga pojkar och frågade om de använde reflexer, vilket var högst tveksamt av svaren att döma.

–   Tycker ni att det är för ocoolt att ha reflexer, frågade reportern i ett försök att var hipp och svänga sig med den ungdomliga språket.

–   Nää, men att ha reflexväst är nog lite nolot, svarade en av gossarna.

Här framgick det tydligt att radiomannen var minst 10 år för sent ut med sin jargong.  ”Nolot” var ordet, inte något krystat ocoolt. Till sist endas de tre om att det var föräldrarnas fel att de inte använde reflexer mera än de gjorde. Till sitt försvar svarade en av pojkarna att: ”Det är inte så mörkt i skolan att jag behöver använda reflex” och det får vi hoppas även om det är spartider och mörkläggning av skolan säkert skulle sänka elräkningen radikalt för kommunen.

Med eller utan reflex bör man alltid se till båda sidorna. Det är coolt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *