Allehanda

Jakt utan jäkt

Jag besökte sister Jane & company ikväll för en liten diskussion om kommande äventyr.

På väg hem vid 22.30-snåret hörde jag göken på Storholmen. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att svara, speciellt som det var en östergök. Östergök = tröstergök. Där stod jag en stund på vägen och växlade kuk kuk med göken. Hoppas att ingen såg mig.

En liten bit längre fram på samma väg hördes fårens bräkande och lammens späda beee. Med samma stil svarade jag. Det märkliga var att ett av lätena kom betydligt längre bort ifrån. Märkligt tyckte jag eftersom fåren är flockdjur och håller ihop.

Det visade sig att ett av lammen hade rymt och var på fel sida om stängslet. Där sprang det ängsligt längs med stängslet på utsidan och bräkte sitt späda beee utan att kunna komma in till de sina. Jag beslöt mig för att i träskor försöka fånga lammet och lyfta över det till rätt sida. Det var lättare sagt än gjort. Lamm är snabba redan efter någon vecka i det fria. Med list och smygande försökte jag fånga lammet men utan framgång. Lammet skuttade glatt vidare utan att veta om mina goda avsikter. Fåren i hagen bräkte bekymrat och det var ett himla liv. Inte konstigt att jag inte fick fatt i lammet. Jag gav upp efter 10 minuter.

Jag hoppas inte heller att räven får fatt i lammet under natten. Den smyger omkring, det har jag sett. Sådant är livet på landet.

Från det ena till det andra. Salutorget i provinshuvudstaden var nästan helt tomt på folk idag. Regnet det bara öste ned.

2 kommentarer

    • Don PJ

      Ja, inte var det mycket liv på torget i lördags. Men så var vädret inte heller det bästa. Jag tror också många firade skolavslutningar och dylikt för det var en hel del festklädda människor i rörelse på andra ställen i stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.