Resor

En bok, en dans, en dröm

Jag fick ett tips på Facebook om en läsvärd bok och efter att ha lyssnat till en radiointervju med författarinnan Maria Törnqvist som skrivit boken ”Tangoexperimentet” gjorde jag beställning ikväll på Adlibris. Någon gång i nästa vecka har jag boken här lagom tills att mina två nuvarande böcker som ligger på nattduksbordet är utlästa varav den ena är Ådalens Poesi. Det svänger i mitt läsval, allt från hundraåriga natur- och folkskildringar från Norrland i nästan poetiska former  till tangon i Buenos Aires i nutid.

Tango är en dans jag velat lära mig men det verkar svårt när man inte har en partner. Kurser i argentinsk tango finns i provinshuvudstaden men det första steget synes långt borta. Istället börjar snart spanska kursen och det ser jag fram emot. Kanske dags att repetera lite inför kursstarten så att man inte är helt röstig i rören. Man glömmer fort, samtidigt som det ändå finns någonstans i ryggmärgen.

I Buenos Aires är det bra att kunna spanska. Jag har ju besökt staden och det var en av mina bästa resor. Det får gärna bli en da capo dit men först har jag annat i kikaren vad gäller resor. Tills vidare får jag nöja mig med boken och drömma om staden vid Rio de la Plata (Silverfloden).

Intervju med författarinnan finns på SR Klingan.

En recension av boken finns och är som sådan också läsvärd.

I min resedagbok från min resa till BA finns besök på Milonga, en Confiteria Ideal beskrivet.

Tango på Milonga en Confiteria Ideal i Buenos Aires. Jag gillade interiören, den gav rätt stämning.
Lite mera trä i inredningen, denna gång från en av de äldre Metro-linjerna i staden vid berömda Plaza de Mayo.

2 kommentarer

  • annepauline

    Trevligt med boktips. Men ack o ve, min boksamling växer så snart kan jag bygga ett slott med 130 rum av dem. Nyligen har jag läst ”Barnmorskan i East End” av Jennifer Worth. En sann historia om en barnmorskas arbete i Londons hamnkvarter på 50- talet. En fullkomligt underbar bok!
    Idag ligger Jonas Gardells nya ”Torka aldrig tårar utan handskar” och väntar på mig på utlämningsstället. Vad jag ska göra åt min bokläsarmani vet jag inte. Finns det månne KBT behandling mot sånt?

    • Don PJ

      Det är väl aldrig fel att läsa böcker och har man möjlighet att ha kvar böckerna man läst så är det väl ännu trevligare. (de man köpt själv, vill säga 😉 Jag tycker alltid om att komma till ett hem med mycket böcker, ju fler desto bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »