Allehanda

Sommarpratare 2020

Vem i hela fridens namn är Michelle Jerkku? Hon har blivit vald till lyssnarnas sommarpratare i Radio Vega 2020. Efter en kort sökning på nätet så vet jag att hon kommer från Närpes och bor numera i Göteborg där hon studerar psykologi samt gör sin praktik i Sveriges största säkerhetshäkte. Kan det va nåt? Jag får väl ge henne en chans 15 juli när det är hennes tur.

De flesta andra är mig inte heller särskilt bekanta men Tim Sparv, Ralf Friberg, Sofie Stara, Philip Järvenpää och Tua Forsström känner jag åtminstone till namnet.

Vad och vem skall jag lyssna på? Samma fråga varje sommar och snart kommer också Sommarvärdarna i P1 som skall tas ställning till.

Eftersom jag inte har någon personlig favorit bland Vegas sommarpratare som jag bara måste höra så väljer jag de som jag prioriterar efter den korta beskrivning som ges på YLE:s hemsida. Övriga lyssnar jag till i mån av tid och intresse.

Dessa kommer jag säkert att kolla in och se om de kan bjuda på något intressant:

2.7 Maimouna Jagne-Soreau, doktorand i nordisk litteratur.
Om integration när den är som bäst – och sämst.

7.7 Elisabeth Tarras-Wahlberg, hovmarskalk.
Om sin finlandssvenska farmor och jobbet vid svenska hovet.

9.7 Ann-Cathrine Jungar, docent, populismforskare
Om populismens mekanismer och högerextremism.

15.7 Michelle Jerkku, Lyssnarnas sommarpratare.
Om livet innanför murarna.

20.7 Sofie Stara, ledarskribent.
Om att inte ha ett språk, och djur

24.7 Kaj Mickos, innovatör.
Om kreativitet och innovationer.

27.7 Tarja Stenberg, sömn- och hjärnforskare.
Om sömn och sömnbrist.

6.8 Hans Mäenpää, skidåkare, världsrekordinnehavare.
Om sin laestadianska uppväxt, droger och skidåkning

Det blev ju ändå en fin bukett. Vi får hoppas att de också är så intressanta för mig att jag orkar lyssna ända till slutet. Speciellt Ann-Cathrine Jungar 9 juli hoppas jag mycket på för det är ett intressant ämne.

Vilka kan du tänka dig att lyssna på efter att du kollat listan i ned stående länk? Någon eller några du kan tipsa mig om! Jag kan ju ha missat något intressant.


Här är Vegas sommarpratare 2020 – YLE

Denna gång blir det också vilt växande blommor. Så fin alldeles invid vandringsstigen genom åkern upp till Päraback.
Idag röjde jag lite buskar och gräs längs denna stig med röjsågen men denna fina bukett fick naturligtvis vara kvar.
Och nu har också liljekonvaljer kommit, sägs det. Måste ut och leta.

2 kommentarer

 • E

  Bra urval du gjort! Jag kommer åtminstone att lyssna på Nina Brännkärr-Friberg, hon har haft många utmaningar i sitt liv och dessutom känner jag henne personligen. Kanske lyssnar jag också på Aja Lund, eftersom hon har sin butik Lundagård i mitt kvarter och där brukar jag sticka mig in då och då. Om jag nu alls kommer i håg att lyssna…är inte någon flitig radiolyssnare.

  • Per

   Som personligt bekant med någon av sommarpratarna hade jag nog också lyssnat på denna. Man har då en närmare relation till personen ifråga. Jag får lägga dina tips bakom örat. Aja Lund är ju också fotograf vilket kan intressera mig.
   Jag lyssnar mera sällan direkt på radion vad gäller sommarpratare utan det blir via Internet när jag har tid och passligt. T.ex. under klippning av gräsmattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »