Allehanda

Knoppar och bär

Idag har det åter varit en riktig gråvädersdag. Men det gröna som finns i gräsmattorna lyser vackert än och bryter allt det gråa.

Jag for en sväng till bron och kontrollerade brobyggarnas framfart och de fick klart godkänt. Ca. en 10-12 meter har de kvar att bygga på locket och sedan är det förhoppningsvis klart. I bästa fall är kommande vecka sista veckan som jag behöver köra långa omvägen för att ta mig till jobbet.

Jag kom idag att ta en bild av de stackars svartvinbär som blivit kvar på busken som jag har. Fåglarna skall ju också ha något att äta i vinter så jag grämer mig inte alltför mycket över att de blev kvar. Samtidigt upptäckte jag fina knoppar på busken. Hur står det till, är de inte lite väl tidigt ute?

Lite skrumpna är bären men är kanske goda ändå för våra bevingade vänner.

6 kommentarer

  • annepauline

    Åh så härligt, det är hopp om vår! Jag tittade på en syren som jag har här och den har lika stora svällande bladknoppar. Naturens under.

  • kicki

    Man blir allt lite orolig när man ser hur det ställer till en ny vår vid den här tiden. Vi flyttade några prydnadsbuskar i medlet av oktober och de hade också knoppar. Men det brukar ju gå bra ändå och vi får en grön fräsch vår i alla fall.

  • Öjväjin

    I stan ställer vi om så tillvida att vi byter till vinterdäck på närmste mack för 200kr sen kör vi hem bilen till varmgaraget.Skulle vi bli hindrade till stormarknaden på grund av ev. halka låter vi er höra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »