Allehanda

I valet och kvalet…

…  var jag inte idag när jag röstade i första omgången av presidentvalet här i republiken. Ganska tidigt visste jag vem jag skulle rösta på. Att den personen inte gick vidare till nästa omgång var en liten besvikelse men som tröst så gick inte heller de två kandidater vidare som jag inte till något pris ville se som president. Det var nästan det viktigaste.

Jag har egentligen inte alls följt kampanjerna vid medierna men nu får jag kanske lite mera sätta mig in i vad de båda kandidaterna, Niinistö och Haavisto, har att komma med. Om jag alls röstar i nästa omgång.

Det är ganska roligt att fråga folk på vem och på vilket parti de röstar. De flesta är väldigt hemlighetsfulla, precis som om det vore någon sak av betydelse. Själv har jag inga sådana hämningar. I ett öppet och demokratiskt samhälle är inte valhemligheten någon viktig sak, annat kan vara i länder där våld, hot och diktatur hör till den dagliga politiska scenen.

En sommarbild efter alla vinterbilder jag haft senaste tid. Var kan man fråga sig. Det är min hemlighet om ingen gissar rätt på landet direkt.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »