Allehanda

Hot mot hotellvistelse

Ibland brukar jag åka över till Umeå. En nätt liten helgsväng, träffa lite folk, kanske lyssna på musik eller annat. Härberget brukar ofta bli Comfort Hotel Winn. Ett trevligt, centralt beläget hotell. Ganska nytt. Ända tills nyligen var det mitt stamställe men så fick styret för stället det för sig att både bacon och prinskorv skulle bort från frukostbuffén. Så missbelåten jag blev och lovade mig själv att aldrig mera sätta min fot där. Det handlade om att hotellkedjan ansåg att korv och bacon inte är hälsosam mat och vill skydda sina gäster från denna kost.

Dock blev motreaktionen från kunderna för stor och nu har hotellkedjan återtagit sitt beslut. Tack och lov! Jag kan åter räkna med en stadig frukost nästa gång jag besöker hotellet.

Hotellfrukosten är viktig! Halva nöjet med att bo på hotell. Prinskorv, bacon och äggröra bör finnas varmt och gärna också lite gott lokalproducerat pålägg eller annat smaskigt från trakten. De som vill ha vegetarisk frukost skall naturligtvis och få det. Lite åt alla smaklökar. – Jo, brödet! Brödet bör vara färskt och gott, gärna en grov sort också. Lite frukt kan jag också peta ned men däremot bryr jag mig inte om kakor, kex och bullar. Gröt vill ju många ha på morgonen men det får grötälskarna ha ifred för mig. Istället kan det bli en tallrik filmjölk med bär uti. Och naturligtvis té! Lite sådant.

Detta med hälsosam mat tåls att diskuteras. Jag är av den åsikten att om man äter en varierad kost mår man bäst. Gärna bacon men inte varje dag. Kanske bara när man bor på hotell. Kött, fisk och grönsaker i frisk blandning. Och potäter men inte för många. Jag tror det blir en potatisfri vecka denna vecka. I morgon fisksoppa!

Ordningen är återställd och jag kan tryggt boka nästa vistelse på lämpligt ställe i staden. Eller kan jag? Polisen gick igår kväll ut med varning om att bedragare har fått tag i över 10 000 bokningsuppgifter från den Internetsite som jag ofta brukar använda för att boka hotell. Får man så ett till synes äkta email från bokningsföretaget med begäran att man skall förhandsbetala bokningen till ett konto skall man dra öronen åt sig. Betalar man åker man på en blåsning och skurkarna sitter i andra ändan och håvar belåtet in pengarna.

Är det inte det ena, så är det det andra!

hotell i snö
Skulle kanske duga som hotell i byn?
2015-11-23 Snölandskap 018
Solen tittade fram idag och smekte snöhöljd enebuske.

0 kommentarer

  • Ulla Maria

    Så härliga vinterbilder. Här på västkusten har det regnat på tvären hela dagen. Hade gärna tittat in på ditt byhotell för en stadig stekfrukost i morse istället för den mer spartanska varianten jag själv svängde ihop.

    • PJ

      Det är mina grannar, sister Jane och hennes man, som står för morgonmålet på den tomten. Gröt tror jag de älskar. Precis som tomten. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »