Allehanda

Det blev soppa av det hela

Här har jag liksom slagit mig för bröstet, senast i en kommentar, och så får jag kasta mat. Jag som bara slänger äggskal och fiskben. Nu får jag äta upp det, ja, eller rättare sagt, kasta det på högen. Kålsoppan som jag gjorde i söndags skulle räcka i flera dagar finns inte mer. Första gången på mycket länge som jag kastat en nästan full kastrull med mat.

Orsaken var att jag av misstag saltade soppan för mycket och därför smakade den inte alls bra. Jag tror inte heller att det gått att spä ut den för då hade det nog bara blivit vattenblask av det hela. Kanske jag saltat den både två och flera gånger, jag vet inte hur det gått till. Kanske saltet i ett obevakat ögonblicka bara rann ur paketet? – Jag som annars brukar göra så god kålsoppa men bättre lycka nästa gång.

strömmen
Igår morse när jag rastade Giisa, grannens hund, steg solen upp över Laxören. En riktigt fin dag utlovades och den blev också vädermässigt rätt bra. Brittsommar kan vi kanske säga att vi har haft senaste dagarna?

10 kommentarer

 • annepauline

  Så kan det gå. Nåja, även om kålsoppan ”gick åt skogen” så fick du till en helt underbar bild med kameran.

 • wesber

  Är fotot taget mot ” Laxöuran ” där vi hade kossorna på bete hela sommarn. Vi hade även en gammal sliten sommarstuga ( villa ) där, grunden lär stå kvar ännu från den lilla ladugården vi hade där. Var dit en sommar och letade men det var så igenväxt där men jag hittade gropen vi brukade gå ner i o leta smultron, där låg det stora huggormar ibland som vi petade iväg med en pinne. Jag ryser idag när jag tänker på det men som 10 åring brydde man sig inte eftersom det var gott om orm på Laxöur och man vande sig. Brittsommar här också, igår kom temperaturen upp i 17 grader.

  • PJN

   Jag minns faktiskt att ni hade ett sommarställe där på andra sidan sundet även om jag aldrig var dit. Kanske ni var de enda i byn som hade sommarstuga om man inte räknar fiskarkåtorna runt om?

 • Syster Yster d.y.

  Det finns ”normalsaltad” kålsoppa hos grannen, ifall du vill ha. Ibland misslyckas även den bästa kocken. Bättre lycka nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »