Gran i provinshuvudstaden

Jag gjorde mig en tur till provinshuvudstaden idag. Fint före på pulsådern genom landskapet och mina medtrafikanter uppförde sig hyfsat. De körde med jämn och vinnande fart, 80+ vilket jag gillar. Inga fartdårar men inte heller några som släpade sig fram med ynkliga 70 km/h vilka man ibland träffar på och blir liggandes bakom därför att mötande trafik är tät och omkörningstillfällena är få.

På torget i staden stod en fin och präktig gran. Naturligtvis måste jag hiva fram min lilla fickkamera och ta en bild av skönheten. Först krånglade kameran och ville inte hitta det motivprogram jag önskade. Det ordnade sig och med kalla fingra knäppte jag ett par tre bilder.

Torget var ödsligt vid denna sena tid på eftermiddagen och även i köpladorna verkade kommersen att avta efter att det tidigare på dagen hade det varit full rusch; många firade klämdag och igår kom skatteåterbäringen.

vasa by night
Lätta snöflingor i luften och på god fot stod en ståtlig gran

Annonser

5 reaktioner till “Gran i provinshuvudstaden”

 1. så fin blogg du har 🙂 apropå mode så visar jag mode för runda kvinnor utan pengar. Min livsstil är helt second hand 🙂 dock saknar jag understundom vedspis och hönor. men jag ska igen – nån gång!

  Gilla

  1. Tack!
   Second hand kan idag vara del av en livsstil. T.ex. många ungdomar säljer och köper begagnat, kläder, möbler och annat. Jag följer en annan blogg där bloggaren handlar billigt kläder och annat. Alltid lika förtjust övar sina fynd. http://ronjaslotte.blogspot.fi/ Dessutom skriver hon roligt och rappt.

   Vedspis har jag, just nu dundrar det för fullt i den och värme sprids i stugan. Men inga hönor har jag, jag får nöja mig med grannens lilla samling att titta på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.