Förhoppningar om sommarminnen

Sommaren fortsätter med oförminskad styrka även om det inte var speciellt varmt igår kväll. Semestern närmar sig och idag har jag tagit ytterligare ett steg närmare ett av mina sommaräventyr som jag planerar. Jag tycker att det är viktigt att ha något mål och något spännande att se fram emot, speciellt på sommaren när man har semester, för tänk om de dyrbara semesterveckorna bara försvinner och inget upplevde jag och inget minns jag. Sommaren 2013, den bara gled förbi, vad hände?

Nej, några grejor har jag på gång så jag sitter inte med armarna i kors och väntar för då händer inget. Jag tycker att livet har lärt mig: skall man uppleva något så skall man ordna det själv. Jo, en sak kommer att hända utan min påverkan: jag kommer att få vara med på dopet när lille Frej blir döpt vid midsommartid. Frej, ja, det är namnet på min granne, fåraherdens son som såg dagens ljus i vår. Nu har alla tre gossarna i familjen namn efter nordiska gudar.

Har man sagt A borde man säga B men dagens aktivitet blir nog en hemlighet ganska länge skulle jag tro.

mosse
På väg till sommarstugan måste jag bara stanna och ta en bild av denna underbara mosse med sina vita blommor.
mossväxt
Kanske en närbild ger namnet på växten från någon av mina läsare.

 

Annonser

10 reaktioner till “Förhoppningar om sommarminnen”

  1. Då har vi två förslag: ängsull och tuvull. Det verkar som om det är tuvull för det finns bara en tofs på strået medan ängsull har flera. Enligt Wikipedia så kallas också tuvull för ängsull på sina ställen. Kärt barn har många namn och tuvängsull nämns också.

   Gilla

 1. Jag tyckte så mycket om ängsull när jag var barn. Vi kallade dem vitippe. Eller kanske det borde stavas vit-tippe.

  Gilla

 2. Min kommentar här ovan blev kort i den sena timmen, men jag minns ängsullen tydligt från min barndom. Jag vandrade över åkrarna med min mamma och kom till en våtmark i utkanten av åkern. Där växte ängsull på samma sätt som på din bild. Sedan dess är ängsullen förknippad med försommar för mig.

  Gilla

  1. Jag tror att jag tagit någon bild av denna mosse tidigare men inte med så mycket ängsull i blomning. För det är väl blomning vi talar om? Visst, ängsull är försommar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.