Allehanda

Ett mysterium

Det allra första jag gör på morgonen när stiger upp ur bingen är att kamma mig. Trots mina glesnande tofsar är det oerhört viktigt för mig att få dra kammen över huvudet och ordna stråna i någon slags rättning inför dagens utmaningar. Det händer ibland att jag inte hittar min kam på direkten och då riskerar det att bli en dålig dag. Jag letar och letar tills jag hittar den eller så söker jag i mina lådor tills jag hittar en ersättare. Jag vill för allt i världen inte starta dagen starta dagen okammad. Kanske det är en ritual, ett tvång som bara måste göras?

En morgon förra veckan när jag vaknade och steg upp så hittade jag tre likadana kammar utan att jag vetat om att jag haft dem. Vanligtvis är det tvärtom, det finns ingen kam alls. – Jo, den ena vet jag fanns i bakfickan på mina byxor men de två som låg på golvet, varifrån kom de? Jag kan inte minnas att jag kvällen innan sett dem eller att jag köpt dem vid något tillfälle men så måste det naturligtvis ha varit. Troligtvis har jag köpt en tre-pack med kammar men varför dök de två kusinerna upp just då? Livet är bra märkligt ibland, även bland små, triviala ting. Kanske jag gått i sömnen och letat i gömda skrymslen efter mina kammar och hittat dem?

oravais livsmedel
Det gäller att handla föda till både folk och fä på väg hem.

6 kommentarer

  • PJ

   Ack ja, alla dessa små vardagliga mysterier som vi så gärna vill ha svar på. Vart försvinner alla dessa småprylar i vår tillvaro? Det vore fint med en knapp där man kunde spola tillbaka och faktiskt se vad som hände.

 • Erik Forsling

  Kamproblemet/mysteriet skrattade jag gott åt. Känner så väl igen det. Efter en myckenhet av klagande från min sida, på den tiden vi var Gamla Familjen, tröttnade kära K:s öron, och hon köpte en rejäl laddning kammar – någon slags billig storförpackning med en mängd olika varianter, såväl stora som små; med och utan handtag, maskulina såväl som feminina. De har nu tagit slut, och kamproblemet blev återigen akut för en tid sedan. Till slut lyckades jag komma ihåg att belåtet köpa en lämplig förpackning. Men även de liksom upplöstes i atomer efter en tid. Höll på att ge upp, men jag, precis som du, fann några stycken acceptabla. Nu är de strategiskt utplacerade. Jag har en i lägenhetens toalettskåp, en i klädskåpet på Den Mellanstora Fabriken, en i ”badväskan” som jag nästan dagligen nyttjar vid besöken i Tierps badhusbassäng, etc. …

  Det är de där i bakfickan, de där som man så gärna VILL ska vara i byxans bakficka, som oftast försvinner.

  Är inte det där problemet lite besläktat med mysteriet kring de udda strumporna!? Vart har tvillingsyskonet blivit av?

  • PJ

   Kanske de också var av olika färg? Sådana har jag sett. Multipack.

   Jo, problemet är likartat. Saker som bara skall finnas på plats är plötsligt borta. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »