Allehanda

På första parkett

Jag blev så till mig ikväll att jag blev tvungen att smyga ut med kameran. Några blomsterlökar behagade sträcka upp sina stjälkar  mot skyn och det såg jag. Trots att det fortfarande är ganska kyligt på nätterna strävar de uppåt mot ljuset enligt naturens lag. Några trotsade t.o.m. ett tunt snötäcke i sin iver att växa. Salig mor planterade dem för många år sedan. Årets första blomstertecken på backen!

Samtidigt promenerade ett dussin svanar nere i åkern och sökte stillsamt föda. In rusade jag efter stativet för att kunna zooma in dem och samtidigt få en bild som inte blev alltför suddig.

Tidigt i morse när jag åkte till Saltgruvan observerade jag ett par rådjur på Lindåkern bara ett par hundra meter från stugan. Små, nätta, graciösa djur som har vår by som boplats. Bonusen att bo på landet är just dessa naturupplevelser som man får gratis. Speciellt nu på våren är det en fröjd att vistas ute. Skymningen i april är min favoritscen där mycket kan ses, höras och upplevas. Man borde vara ute betydligt mera för dessa, de första livstecknens veckor på våren är hisnande korta och den ena dagen är inte den andra lik. Nu väntar jag bara på lite solsken så är naturens arrangemang perfekt för vårens skådespel i flera akter.

Modiga lökar. 11 cm var den längsta.
Inte ens snö kan stoppa dem
Även ett par andra sjöfåglar kunde ses bland svanarna när jag såg bilden i datorn.

2 kommentarer

 • lagottocattleya

  Det finns många fördelar med att bo på landet. De flesta av våra vänner gör det. Tyvärr inte vi. Naturupplevelserna är ovärderliga och jag hade gärna flyttat tillbaka till min barndoms hus. Tyvärr var jag för ung att ta över när det var dags, och det såldes.

  Tragiskt, men det är bara att acceptera att man inte kan få allt. Vi har nära till skogen ändå.

  • Don Juan (the PJ)

   Jag hade tur att få köpa den gamla släktgården och bo där, nära till grannar och byn men med skog i väster. Naturen är med andra ord nära. Och havet är inte heller långt borta även om jag inte bor vid stranden.

   Du har rätt, man kan inte få allt men det man fått kan man göra det bästa möjliga av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »