Allehanda,  Resor

Min gamla hatt

Jag tyckte det var dags att något fräscha upp min presentation på bloggen (höger spalt) och Instagram varför jag installerade en ny bild för att visa hur jag ser ut i verkligheten. Dags att komma ut ur skåpet. Nåja, jag har blivit något flitigare att visa bilder på min ringa person även i inlägg men någon riktig närbild har jag inte dristat mig till tidigare.

Det visade sig att min bloggkamera Sony RX100 med uppfällbar skärm var ett alldeles utmärkt verktyg för att ta selfies med. Den släpar jag med mig närhelst jag avlägsnar mig från bostället i hopp om att fånga den oväntade bilden. Släpa är kanske att överdriva för med dess storlek är den enkel att förvara i en liten bältesväska. Nära till hands. Många använder mobilkameran och det är väl också ok men jag tycker inte kameran i min telefon tar tillräckligt bra bilder varför jag har skaffat en bloggkamera som tjänar mig förutom min vanliga systemkamera.

Jag letade också fram min gamla Urkult-hatt för att täcka min hjässa. Jag kom fram till att den bör sitta något på sned, annars såg jag så menlös och gubbig ut på bild. Lite mera snits med hatten på sned och en cigarett i mungipan. Nä, nu bar det i diket, cigaretten är inget som behövs för att fånga min tuffa framtoning, haha… Kanske dags att köpa ny hatt? Denna har varit med ett tag och är lite sliten. Tyvärr har jag inte tills vidare hittat någon lämplig men vem vet, kommer marknader i gång igen till sommaren så kanske jag där hittar en lämplig huvudbonad.

Annars blir det snart dags att skicka ut en drös vykort med bilder från min reseutmaning. Ikväll eller senast imorgon blir det av och då borde de anlända kommande vecka. Så håll utkik!

För säkerhet skull lägger jag till några bilder från mina resor och denna gång från tre städer jag besökt i Spanien: Madrid, Sevilla och Barcelona.

Sevilla

Sevilla i Andalusien i södra Spanien. Visserligen bara några timmar vid bussutflykt från Portugal men ändå en stad jag besökt. Året var 2018.

Madrid

Det ser tomt ut på gatuserveringen i Madrid år 2013. Troligen var jag tidigt ute för jag brukar i allmänhet på mina resor starta mina utforskningar redan vid 9-tiden på morgonen. Det gäller att inte slösa bort sin ungdom!

Barcelona

Barcelona 2012.  Mannen som dansar kosackdans till muntert gitarrspel ingick i vårt sällskap. Eller var det någon typ av yoga?

4 kommentarer

 • Wesber

  Det var väl en fin selfie, det är bara cigarren som fattas, själv vill jag inte ta några selfies för jag blir så erbarmeligens ful i närbild . Jag brukar ta foton ute i solen för då kan jag ha på mig mina solglasögon vilket jag alltid måste ha i solljus. Jag har en ärftlig ögonsjukdom på mammas och morfars sida vilket gör att mina hornhinnor är väldigt tunna, så, så småningom måste jag till Örebro och transplantera nya hornhinnor. Det är flera i min släkt på mammas sida som fått göra transplantationen redan i 65-70 års åldern och tyvärr tror jag att en av mina söner har ärvt samma ögonsjukdom, den går aldrig ur generna sa ögonläkaren utan hänger med från generation till generation. Så nu är det bara att invänta ett vykort och se vad det blir för spännande bild på det, en får tacka på förhand ( om inte Post Nord slarvar bort det) Trevlig Helg.

  • Per

   Äsch, det är bara vad du tror med dina selfies. Man är sin egen värsta kritiker. Men solglasögon kan vara tufft; det får jag fundera på till nästa selfie, med hatten på sned. Det låter jobbigt detta med dina ögon men tur är att idag kan kirurgerna göra underverk även om det måste vara ett riktigt pillemoj att tråckla ihop. Kanske det görs med laser?
   Ja, spännande blir det även för mig när jag parar ihop bild och person. Vi får se vad det blir.

 • annepauline

  Jag kan bara hålla med Wesber, en riktigt stilig selfie har du där! Ett litet förslag till ditt nästa hattköp är att du köper en hatt med vidare brätte och kullen liksom delad på mitten. En Amerika hatt, kallar jag modellen. Min far åkte fram och tillbaka till Amerika under ett antal år. Hans bröder hade emigrerat dit. Mitt i allt kom han hem med en Amerika hatt. Så himla fin! Jag tror att även du skulle passa helt exellent i en sådan. Även en Amerika hatt kan du ha käckt på svaj. Tänk på saken.

  I övrigt hoppas jag förstås på ett vykort så småningom.

  Wesber, så jobbigt det låter med dina ögon. Jag hoppas en operation blir lyckad så att inte synen påverkas. Det är ändå rätt otroligt att ögonkirurgin kan byta ut hornhinnor. Även att kirurgin kan byta ut diverse annat som att sätta in nya knä- och höftleder som gett upp.

  • Per

   Tackar, tackar. Upptäckte senare att jag inte hade rakat mig på morgonen innan jag tog bilden. Fast de riktigt coola killarna är nu för tiden slarvrakade, något jag inte riktigt fattar. Antingen är man rakad eller så har man ett rejält skägg, tycker jag.

   Jo, helt säkert skulle också en Amerika-hatt passa, vi får studera utbudet när det blir något utbud att tala om.
   Vi får ta oss an vykortsjobbet troligtvis redan ikväll och du finns med på listan. Hopp finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »