Allehanda

Marks och Jonas nya podd och allt det andra

Jag fick idag tips om en ny podd via en av mina favoritbloggar, nämligen Caroline, hon med katten Fantomen.

Podden är gjord av välkända Mark Levengood och Jonas Gardell. Riktigt bra och med humor. Förstod jag rätt var det första podden de gjorde och blir uppföljningen lika bra har de mig som lyssnare. Frågan är bara hur jag skall hinna lyssna på allt som erbjuds oss moderna människor. Jodå, lite moderna är jag allt. Inte bara gammal stöt.

Mark skall söka sina rötter via DNA-test som erbjuds av Ancestry. Bättre reklam än detta får företaget leta efter. Misstänkte ett tag att det var dold reklam, hmm dolt samarbete heter det, men jag utgår från att så ändå inte är fallet. Lite intresserad blev jag allt.

De konstaterade att 94 % av det dödliga våld som utövas i Sverige är självmord. En mycket hög andel och ett allvarligt problem i samhället som långt ifrån får det stöd som fordras från politiker och myndigheter. Istället talas det om mera poliser i utsatta områden som plågas av gängkriminalitet. Också det ett stort problem men tittar man enbart till siffror så är skillnaden enorm mellan dödsfall förorsakade av självmord och dödsfall beroende på gängkrigen. – Jodå, jag tycker också helt visst att man kan jämföra de två orsakerna till dödligt våld!

Allvarliga saker men podden gick annars i humorns tecken. Jonas anser att han är etta bara han räknar bort alla de om ligger före honom. Mycket enkel väg till gott humör. Det gick ju inte så bra för honom i uttagningen till senaste schlagerfestival. Lika glad är han ändå.

Som sagt, hur jag skall hinna lyssna på alla bra poddar, höra alla fina radioprogram, se mina favoriter på TV, läsa alla böcker jag vill läsa, höra musiken som bara tränger på, skriva blogg, fånga bilder i min kamera, besöka släkt och vänner, motionera, diskutera, lyssna på intressanta och viktiga debatter, förkovra mig i spanskan, resa jorden runt eller bara över pölen, se alla klassiska filmer och det senaste nytt på duken, följa alla tv-serier folk tala om, skotta snön, släktforska, klippa gräset, hugga ved, läsa andras bloggar, instagramma? Dygnet har bara 24 timmar och helst bör man sova 8 timmar av dessa. När får jag tid att bara sitta och dumglo, nicka till på verandan, tupplura i soffan eller lyssna efter göken?

Jag måste prioritera, denna gång blev det Mark och Jonas podd, nästa gång blir det kanske något annat. Inget system och ordning. Lite här och lite där. Utbudet är enormt. Fladdra som en fjäril från blomma till blomma och till sist vet jag inte var jag är. Och ändå är jag friherre med egen tid. Skall vara.

Lite läsning innan jag somnar är dock för det mesta en säker punkt. Några sidor eller flera kapitel. Ikväll väntar ”Minnen” av Torgny Lindgren. Natti, natti!


Mark & Jonas podd 

Caroline 

Ancestry 

Det fina med att lyssna på radio och podd är att man också kan göra annat på samma gång. Diska eller fixa käk.

4 kommentarer

 • Erik Forsling

  … och vips! Nu märks det minsann på tongångarna att du har gått och blivit pensionär, inträtt i ålderns fina berättigade livsperiod för lugn och vila. Jag vet inte i Finland, men här är det få som är så jäktade, och har så mycket att göra som pensionärerna.

  • hasse

   Som en nybliven pensionär uttryckte sej: ”Jag har inte mera att göra men det tar längre tid”

   DNA-test…själv satsade jag en 50-lapp på MyHeritage och det var faktiskt intressant, Men nu krävs en 100-lapp för att komma längre in systemet, men det är ju förstås frivilligt.
   Men absolut något jag rekommenderar !

   • PJ

    DNA-testet vore kul så att man vet från vilken sida av Bottenhavet man kommer mest. Eller är det ända från slätterna i Ryssland? Jag tror de flesta är en mischmasch från många olika håll.
    De kör kanske med lockpriser för att göra folk intresserade och sedan blir det dyrare för att få det mera detaljerat.
    Nå, fick du reda på varifrån du kommer mest?

  • PJ

   Det är nu jag upptäckt hur mycket det finns att göra, sådant som är kul och intressant, sådant som tidigare var dolt i ekorrhjulet. Det är väl därför man blir lite jäktad, så att man inte går miste om något spännande och avslappnande. Och tupplurarna tar också sin lilla tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.