Allehanda

En tur till stugan

I söndags gjorde jag mig en tur ut till sommarstugan eller villan som vi säger i republiken. Det var någon gång på senhösten som jag var där senast och jag tyckte att det var dags för en inspektionsrunda. Snön var inte så djup som ifjol vid denna tid och till på köpet hade en traktor med breda däck kört nästan ända fram till stugan så det var bara att trava på utan att ens bli lite småsvettig. Jag kunde i lugn och ro se och höra naturen utan att störas av mitt eget flås.

Inte var det mycket att höra, småfåglarna hade inte kommit igång med sina läten och det var nästan vindstilla. Det var bara tystnaden att lyssna till och det är inte dåligt heller. Tystnad är idag en bristvara.

Tanken slog mig att det är det sista av vintern som nu råder. Om ett par veckor är vi inne i mars månad; månaden som av gammalt också kallas vårmånad. Den riktiga våren lär nog vänta på sig än på dessa breddgrader men vårvintern som infaller i mars bär ändå förebud om våren. Många vårtecken börjar då synas så en ny tur ut till stugan blir då aktuell.

Jag hade med mig kameran men solen dolde sitt anlete och bilderna blev inte de bästa. Jag får bida min tid för någon gång måste solen ändå titta fram även denna vinter. Jag läste annars någonstans att denna vinter har varit den mest solfattiga på 25 år och frågan är om det inte är sant.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »