En tur till stugan

I söndags gjorde jag mig en tur ut till sommarstugan eller villan som vi säger i republiken. Det var någon gång på senhösten som jag var där senast och jag tyckte att det var dags för en inspektionsrunda. Snön var inte så djup som ifjol vid denna tid och till på köpet hade en traktor med breda däck kört nästan ända fram till stugan så det var bara att trava på utan att ens bli lite småsvettig. Jag kunde i lugn och ro se och höra naturen utan att störas av mitt eget flås.

Inte var det mycket att höra, småfåglarna hade inte kommit igång med sina läten och det var nästan vindstilla. Det var bara tystnaden att lyssna till och det är inte dåligt heller. Tystnad är idag en bristvara.

Tanken slog mig att det är det sista av vintern som nu råder. Om ett par veckor är vi inne i mars månad; månaden som av gammalt också kallas vårmånad. Den riktiga våren lär nog vänta på sig än på dessa breddgrader men vårvintern som infaller i mars bär ändå förebud om våren. Många vårtecken börjar då synas så en ny tur ut till stugan blir då aktuell.

Jag hade med mig kameran men solen dolde sitt anlete och bilderna blev inte de bästa. Jag får bida min tid för någon gång måste solen ändå titta fram även denna vinter. Jag läste annars någonstans att denna vinter har varit den mest solfattiga på 25 år och frågan är om det inte är sant.

Annonser

8 reaktioner till “En tur till stugan”

 1. Det där med solfattig kan jag skriva under på. Här har inte synts till många minuter denna sidan jul. Senaste veckorna har varit mycket grå. Idag kom en liten stråle igång och värmde de minsta – ett livligt kvittrande blev resultatet. Och stora leenden på oss människor.

  Gilla

  1. Synd att det varit så lite sol, speciellt med tanke på min nya kamera som jag så gärna vill ut och fotografera med. Hittills har det varit begränsat med fototillfällen men de lär väl komma får vi hoppas. Jo, förresten, det är jag helt säker på! 🙂

   Gilla

  1. Visst, en vecka till så är det ”vårmånad” och då måste det så småningom börja hända något. De första tecknen är takdropp och småfåglarna livfulla dans i träd och luft.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.