Resor

Hemma och nästan 21

Jag har återvänt till nordpolen, kan tyckas, med tanke på snön överallt (åtminstone från mitt fönster sett) och fortsatt snöfall idag. Men det är ändå inte en milsvid skillnad vad gäller temperaturen för våren är också minst sagt sen i Madrid.

När jag lämnade hotellet igår lördag strax efter sju på morgonen mötte jag de sista eftersläntrarna från nattens övningar där de gick med armen om varandra, för att stödja en ostadig gång eller för att om möjligt hoppas på något mera än bara en flirt. Staden som aldrig sover.

Jag gillar Barajas, flygplatsen i Madrid, och då speciellt terminal 4. Fin arkitektur, tydliga anvisningar och jag behövde inte tveka om vart jag var på väg. Färden gick vidare med Finnairs direktflyg till republikens huvudstad med spansk kabinpersonal. Det gick också bra fast finska användes sparsamt och svenska hördes inte alls. Kapten hade finskt namn och var språksam i högtalarna som gav utmärkt ljudkvalité till skillnad från de flest andra flyg där man knappt alls hör vad som sägs.

Tjejen som gick före mig in i planet hade gröna gummistövlar på fötterna. Visserligen har det regnat mycket i Madrid men flygfältet var ändå inte under vatten. Å andra sidan såg jag en man på Vanda flygplats som också bar gummistövlar, men blåa och av kort modell. Kan vara bra med variation bland alla lackskor och högklackat.

Jag har en liten lek som jag brukar ägna mig åt när jag väntar på mitt bagage vid rullbandet. Jo, …. men först skall jag leverera några länkar till den som vill fördjupa sitt intresse för Madrid. Jag lovade det visst i ett annat inlägg.

Madrid – lite grundfakta från Wikipedia

es.Madrid.com – nyttigheter för turisten

Tourism in Madrid.com – en till turistsida

Go Madrid – mycket läsvärt för besökaren i Madrid

Barajas Airport – för den som flyger

Metro – för den som vill fram snabbt i Madrid

Renfe – för den som gillar skenor (järnvägen)

Madrid City Tour – turistbussar, hop-on hop-off

Palacio Real – kungliga hyddan

Parque del Retiro – video

Toledo – åk dit

Jo, det är så att jag efter landningen brukar räkna väskorna som kommer ut på bandet. Det är nämligen så att om min väska är nummer 21 så får jag önska mig vad som helst och det slår in om jag bara tror. Testa, det slår aldrig fel för den som tror. Igår på provinshuvudstadens flygplats så kom den ut som nummer 20.

Barajas1 (1)
Barajas – känns som en bungalow i inceckningen
Barajas3
Barajas Terminal 4 – Långa avstånd men ack så enkelt att hitta
El restaurante La Caterdal cafe
Mera än bara ett vanligt café – Restaurante La Catedral

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »