Allehanda

Trummor och show på gräsmatta

Jag laddade upp en video på YouTube igår. Enda sättet för att folk skall titta den är att saluföra den på olika sätt; det har jag konstaterat tidigare med all tydlighet. Främst på Facebook och här på bloggen. Jag menar, vad är det för idé att fota och filma om inte någon tittar?Då kan jag lika gärna lämna kameran hemma.

Fördelen för er här på bloggen är att ni får lite bonus i form av skriven text.

Gruppen heter alltså Brincadeira och kommer från Barcelona. Ja, jag har visst skrivet om dem tidigare om jag inte missminner mig. De var en av mina favoriter på Urkult och trots att jag missade dem mer eller mindre på Eldnatten så fick jag se dem ytterligare två gånger och då på utsidan festplatsen.

De trummade allt vad tygen och trumskinnen höll men det var inte ett monotomt dunka-dunka utan de improviserade en hel del även om deras program aldrig ballade ur. En hel del humor fanns invävt och alla medlemmar fick komma till sin rätt även om främst ledaren, ni upptäcker nog vem det är, intog en central roll. Min favorit var tjejen med virveltrumman.

Det jag gillade mycket var deras flirtande med publiken. Det var någonting som Eldnatten inte kunde bjuda på. Bl.a. bjöd de på lördagskvällen vid Församlingshemmet en ung flicka, efter lite lock och pock, att delta en kort stund och sedan gjorde en gemensam grej med alla i publiken som ville. Jag vet inte vad den heter men säkert har den ett namn. Brincadeira samlades i en grupp mitt på gräsmattan, liksom krympte ihop till en liten boll och sedan skulle publiken komma ända fram och lägga händerna på varandra in mot mitten så att blev en mycket större boll av människor. Sedan skulle alla vara tysta tills ett starkt och ökande brummande hördes från mitten samtidigt som alla reste sig sakta och sträckte upp händerna i luften tills det blev en explosion av händer i luften. En mänsklig blomma slog ut! – Ja, vad heter det?

Det kommer med i nästa video där trummandet inte har så stor roll utan mera kontakten med publiken.

Glöm inte att välja HD-kvalité och gärna helskärm!

[youtube=https://youtu.be/lUuCTG7J1Fw]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »