Allehanda

Den tekniken

Ibland blir det teknikstrul. Just nu har jag två på gång. Min stationära dator som jag använder för min radiohobby får ingen kontakt med modemet (via kabel) och är därmed också avstängd från nätet. Den trådlösa funktionen till min laptop är det inget fel på. Jag köpte ett nytt modem i fredags men samma problem kvarstod. Efter att ha testat att surfa på nätet via min ljudanläggning så konstaterade jag att mitt gamla modem ändå fungerar med kabel. Alltså borde felet vara i min stationära dator men vad. Är nätkortet trasigt?

Mitt andra problem är att jag inte får någon signal från TV-antennen som jag har på taket. Nada bild i rutan. Jag har inte tittat på TV sedan i maj men nu när höstmörkret smyger sig på allt tidigare skulle det kanske vara kul att titta på TV ibland. Jag köpte en ny förstärkare men samma klena resultat kvarstod. Borde jag kolla själva antennen på taket? Usch, det blir jobbigt.

Helt utan TV är jag ändå inte. Finlandssvenska TV5 kan jag se via nätet men motsvarande service finns inte för Tv:n i kungariket. För att se TV från andra sidan pölen behöver jag signaler från TV-antennen på taket. Därtill har jag satellit-TV med några engelskspråkiga nyhetskanaler samt många tyska kanaler som faktiskt sänder riktigt bra program. Inget fel på tysk TV, jag får ju träna min tyska, men det är ändå ingen 100-procentig ersättning för den vanliga Tv:n.

Jag är inte beroende av TV, alltmer ser jag nyheter via nätet och där finns också så mycket underhållning så det räcker och blir över. Det jag dock saknar mest är de högkvalitativa kulturprogram, dokumentärer och naturprogram som våra nordiska Tv-bolag sänder. Där går nätet bet.

nabben
Jag blev ikväll otroligt sugen på en pizza och begav mig till Nabben för att inmundiga en sådan. Skön vistelse i solen på terrassen!
villaavslutning 2013
Sådant kan vädret på villaavslutningen beskrivas i bild. Något fyrverkeri blev det inte av även om jag hörde en och annan smäll i den sena kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »