Allehanda

Ikväll firar jag!

Lördagskväll och då firar vanligtvis många men just denna kväll är lite speciell när amerikanska medier utropat Joe Biden till president i USA. Så nöjd och lättad jag är! Inte så mycket för att Biden blir president utan för att Donald Trump åker ut ur Vita Huset. Så jobbig han har varit under dessa fyra år.

Trump var en katastrof! En katastrof för USA, en katastrof för världen. Han skapade splittring och konfrontation.

Framför allt ogillar jag honom som person och den stil han tillämpat under sin ämbetsperiod. En inkompetent, uppblåst narcissist som var oberäknelig och opålitlig. Framför allt var han en stor lögnare. Utan minsta skam kunde han pissa folk rakt i ögonen och gå därifrån som om inget hänt. Kanske glatt visslande inombords? Jag har under mitt liv träffat ett fåtal personer med liknande personlighet. Jag vet att de finns men att så många som 70 miljoner amerikaner röstar på en sådan figur är mig totalt obegripligt. Vad tänkte de med?

Den största skadan han gjorde var att normalisera lögnen och att göda extremhögern direkt eller indirekt. De kände luft under vingarna och kan han, kan vi. Han visade vägen. Han har stort stöd bland konservativa kristna och att de blundar för hans roll som lögnens apostel är mig åter totalt obegripligt. De blev lurade som många andra men att erkänna att man blivit lurad är svårare än att bli lurad.

Naturligtvis kommer han att ställa till med förtret ända in i kaklet och än har vi inte sett allt vad han kan hitta på men förhoppningsvis är hans tid över.

Jag hade köpt en flaska Gammel-Dansk att öppna denna speciella kväll och ta några huttar för att fira. Skål!

Tidigare ikväll blev det syskonträff hos sister Jane på andra sidan vägen. Från den Lyckliga Staden kom min andra sister Jane med make och tillsammans avnjöt vi köttgryta med p-mos och sallad. Mycket smakrikt och gott! Som avslutning paj och tårta. Mycket prat och skratt. Så fin kväll i gråa november!

Jag presenterade min fotobok ”känt folk” och den rönte stort intresse. Kanske borde jag göra fler sådana fotoböcker även om de kostar en slant. Nästa projekt är ”okänt folk”.

Har du intresserat dig för amerikanska presidentvalet denna vecka eller har du haft roligare saker dig för?

Detta är inte direkt Vita Huset utan mera röda huset i byn som speglar aftonrodnaden i sydväst.
Denna bild är i äkta Trump-stil manipulerad. Något är borttrollat. Kan ni se vad? Kanske lite svårt för en icke-bybo men allt behöver en balans.

Så gott! Köttgrytan som inmundigats tidigare denna kväll.

15 kommentarer

 • annepauline

  Så vann Biden efter mycket om och men. Det ska bli intressant att se hur och var han har tänkt agera. Att hålla vackra tal går ju bra men det är vad som görs som gäller. Biden har onekligen en hel del att ta tag i.

  Min första tanke är att skorsten saknas på huset. Ett så pass gammalt hus måste väl ha någon vedeldad eldstad kvar. Men var är skorstenen?

  • Per

   Jag tror inte Biden kommer att få det lätt med tanke på att republikanerna troligtvis kommer att få majoritet i Senaten. Vi får hoppas att han så småningom får igång en dialog och kan skapa någon slags enighet. Det kommer också att bli intressant att se vad Trumpen kommer att göra fram till maktskiftet i januari. Han är kapabel till vad som helst.

   Jag hoppas att Kamal Harris får en framträdande roll och förhoppningsvis kunna bygga en stabil plattform till nästa presidentval. Henne hyser jag större förhoppningar till än Biden.

   Skorstenen, det tänkte jag inte på men där har du rätt. Ingen skorsten syns men kanske det finns en inte så hög på andra sidan? Det får jag kolla nästa gång jag går förbi. Så det jag åsyftar i bilden är någon annat. Det är ett ödehus mitt i byn.

 • Wesber

  Vilken lycka att slippa se Trumpens belåtna min snart, jag ska nog åka iväg i morgon och köpa en flaska mousserande vin och fira länge och väl. Är det Ina S. gamla hus vid fd bybutiken, jag ser inget annat som är borta än skorstenen. Ingången är ju från gårdssidan så det kan ju inte vara dörren. Eller är det inte Inas hus utan huset där Gilberts mamma bodde i Norrbyn. Men det ligger inte mitt i byn, nä jag vet inte jag. Fint vart det i.a.f när solen speglade sig i rutorna, ser ut som om hela huset brann inifrån. Är det möjligen den höga kanten bredvid huset som är borttrollad, ( vid Inas hus) den som vi brukade balansera på när vi gick hem från småskolan. Det var en svår nöt att knäcka.

  • Per

   Man kan fira på många sätt och många är det som firat. Märkligt så tyst det varit från hans anhängare eller är det så att bara segrarens folk kommer till tals i nyheterna? De andra är hemma och slickar sina sår? Vi får verkligen hoppas att han åtminstone till viss del lyckas skapas enighet men lätt blir det inte.

   Nej, Siffris, Inas hus är det inte. Mitt i byn, det beror på vad man menar med mitt i byn men detta är som du också sedan helt rätt gissar Kaalos, Gilberts barndomshem.

   Det är ganska svårt att se vad som trollats bort. Fast man till och med står på plats kan det vara svårt att håx men det är en tydlig sak.
   Allting måste ha stadga när kraften är stark.

 • annepauline

  Som jag stirrar på denna husbild! Kan det vara något med elledningarna? – Eller är det ändå något med grunden? Högra delen av huset verkar liksom sväva i det fria. Men det kanske ser ut så för att bilden är så mörk just där—

  • Per

   Uppe eller nere, höger eller vänster? Nu är du riktigt nära för att inte säga helt rätt. Elledningarna till vägbelysningen är borttrollade. En bild kommeri nästa inlägg. Grattis till det även om jag redan igår fick svar på gåtan både via Facebook och epost.

 • Wesber

  Nu har jag kollat i Oxkangarboken på Kaalos-Jennys hus och det går ingen väg så nära huset som på din bild.Du har trollat dit en väg som inte fanns eller så har det byggts en ny väg nyss. Jag hade rätt ( Mitt i byn, det är husen på sidan 64 i boken) så står det svart på vitt.

 • Wesber

  Nä dra på trissor, vägen gick ju faktiskt så nära huset nu när jag tänker efter, men har den blivit asfalterad, är det inte bara grusväg till Norrbyn. Inte var den asfalterad förrförra sommaren när jag traskade där.

  • Per

   Vägen går så nära, jo, jo. Och ny vägbeläggning fick den för ett par år sedan så nu åker man genom Norrbyn så lätt och skakfritt så det är som på räls. Egentligen har det varit asfalt längs Norrbyvägen många år men förnyades som sagt för ett par år sedan.

   Och det som saknades på bilden var elledningarna till vägbelysningen. Jo, jo, vägbelysning finns också. Bild kommer i nästa inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »