Allehanda

Korv eller kött?

Mitt onda i skuldra/axel/nacke lever vidare trots att jag idag fick en cortison-spruta i skuldran. Ännu har det inte hjälpt trots nya piller och så denna spruta. Det kändes bra först men på eftermiddagen var det samma igen.

Härom dagen skulle jag köpa korv, vanlig salami, och läste för en gångs skull på innehållsförteckningen. Där stod det att 100 gram korv innehöll 135 gram kött vilket jag tyckte var märkligt. Visst är det bra med en köttrik korv men själva matematiken fick jag inte att gå ihop. En förbiilande butikstant hejdades och jag frågade om jag missuppfattat något men även hon fann denna text märklig och hade heller ingen förklaring. Man blir lite misstänksam i dessa hästköttets tidevarv.

Jag tog en bild av etiketten med mobilen men naturligtvis blev denna bild pannkaka av en eller annan anledning. Suddig och helt oläslig så ni får inte se beviset på korvfabrikantens dåliga mattekunskaper. Eller kanske det åter är datorn som ställt till det? Den får ofta skulden för alla möjliga fel och lustigheter här i världen även om felet oftast sitter mellan ryggstödet och tangentbordet.

Istället tänkte jag visa en av de bästa bilder som jag tagit, eller i alla fall som jag tycker mycket om. Förstora gärna upp den! Bilden togs på Irland 2009.

wicklow_(167)
Gravar vid ruinerna i Glendalough i Wicklow-bergen

20 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »