Okänt vatten

Republiken kallas de tusen sjöars land och visst finns det många sjöar, stora dessutom, men egentligen har Kungariket fler sjöar. Tittar man bara på kartan så ser man att hela Norrland är punkterad av sjöar, älvar och kärrmark. På min färd förra sommaren genom en liten del av Norrland tyckte jag att jag ideligen skymtade sjöar och vattendrag, inte minst de stora älvarna. Väldigt vackert och naturnära. Jag hade kunnat stanna till och campat en natt eller två helt solo allena vid någon sjö om jag velat och de enda som hållit mig sällskap var myggen och kanske någon älg eller björn. Den senare betackar jag mig dock för.

Visserligen bor jag i skärgården med vatten runt nästan hela byn men jag saknar ändå lite de både små och stora sjöar som jag såg ifjol. De var så fridfulla och lite mystiska när de dök upp. Dock har vi en och annan liten insjö ändå på byns marker. Härom kvällen tog jag mig ned till stranden av en av dessa skogssjöar och fotade lite. Någon fisk såg jag inte till i vattenbrynet man kanske de ändå finns där av någon sort.

Denna sjö har inget namn på kartan men kanske folkmun ändå har gett den ett namn? Den befinner sig längst in vid Vantlaktviken och skogsvägen går mellan den och själva havsviken. En riktigt trevlig liten skogssjö.

sjö1
På väg ned genom skogen mot sjön och solbelyst strand.
sjö2
Lugnt och fridfullt. Hit når inte stormen mer än som trädens vaggande rytm och tappra små vågor som fångas av mossig strand.

Annonser

5 reaktioner till “Okänt vatten”

    1. Speciellt om det regnat för då doftar skogen än mera. Visst är det en naturskön och härlig plats trots att det bara är en skogstjärn.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.