Allehanda

Loppis på Gamla Kontoret

Åter en vända till Gamla Kontoret som skall tömmas. Idag hade Saltgruvan ”loppis” på Gamla Kontoret, d.v.s. vissa objekt fick man bjuda på, högsta bud gick hem med saken. Andra ting var gratis, som t.ex. skrivbord modell äldre och arkivskåp men också pensionerade elektroniska apparater. Med lite tur kunde man hitta riktiga fynd som var gratis eller bara med 5 europenningar som utgångspris. Jag tror de flesta av Saltgruvans närvarande krigare hittade något som gladde dem.

Som Primus Motor var jag fullt upptagen med att besvara frågor och tipsa vilsna krigare om eventuella fynd, nödiga eller onödiga inköp, upplysa om priser och pruta lite där det behövdes. Jag borde bli antikvitetshandlare eller åtminstone ha mitt eget lilla loppisbord någonstans i tillvaron. Jag trivdes.

Själv fattade jag tycke för en gratis keramiksak som hängs på väggen samt en klumpig blomvas som ingen annan brydde sig om. Därtill lade jag ett bud på en fjälltavla i olja av en svensk konstnär som hängt på väggen i översta hövdingens rum. Jag tycker om tavlan och hoppas att ingen annan ger ett högre bud. På måndag får vi veta vem som köpte vad efter att vi sammanställt listorna på angivna bud. – Fjärilen var i alla fall gratis och hänger nu på min vägg.

trollslända
Så här såg mitt eget lilla fynd ut. Gratis och designad i Ebbas stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *