Allehanda

Fotoutmaning i juli – Människor

På bloggen Marias Memoarer finns en fotoutmaning att göra ett blogginlägg men temat Människor och då med bilder. En fin utmaning som jag nappar på. Jag gillar att fotografera okända människor även om det inte är det allra lättaste. Jag vill gärna ha spontana bilder för de bilderna blir oftast bäst. Tycker jag.

Det stod inte hur många bilder man skulle ha men jag drog till men tolv som jag hittade efter ett visst letande. Inte helt lätt att hitta när det finns många att söka bland men på Kiliaro där jag har mina bilder i molnet är det ända ganska lätt att söka. Man får en god överblick på de bilder som finns och det är betydligt enklare än att öppna mappar i dator.

Ett annat sätt att hitta bilder i datorn är att i Lightroom söka på taggar men då gäller det också att ha taggat så många bilder som möjligt med en viss tagg. I detta fall ”människor” vilket jag inte har. Däremot har jag en tagg ”folk” och där finns en hel del personbilder. Tyvärr är långt ifrån alla mina bilder taggade. Två tredjedelar är otaggade men jag jobbar på det och om något år är det kanske klart.

Juli månad är ännu inte slut så därför hoppar jag på i sista stund. En del bilder finns nog på bloggen sedan tidigare men vi tar en repris på dessa.


Marias Memoarer – En reseblogg med många intressanta inlägg för den som gillar resor. Denna länk går till hennes inlägg med utmaningen och rubriken: Juli fototema – människor

Kiliaro  – Molntjänst med obegränsat utrymme  för bilder och videos.

Denna bild är från Malmö och festivalen 2012-08-17. Kräftor skall ätas men vad som helst går att stoppa i munnen. En hel vecka med intressanta saker på festivalgatorna. Jag har själv deltagit många gånger. I år är den tyvärr inställd. Malmöfestivalen. 

Paris 2011-06-03. Två unga damer står och diskuterar utanför den kända bokhandeln Shakespeare and Company.

En Parisbild till, 2011-05-31. Jag hamnade mitt i en möhippa. Vilken som var kommande brud minns jag inte men förmodligen någon i mitten.

Naturligtvis måste jag ha med ett par Urkult-bilder. Så många jag har. Här står publiken och väntar på Kapten Röd på Stora Scen. 2017-08-04.
I år är också Urkult inställt som så många andra sommarevenemang men datum för nästa festival är spikat: 5 augusti 2021.
Kommande torsdag var det annars planerat i år men som det ser ut nu så lovas en blöt period i slutet av nästa vecka så kanske lika så bra. Vi sparar finvädret till nästa år!

Naturligtvis dans till medryckande musik på Urkult 2019-08-02. Alla hittar något att göra och inte minst barnen stortrivs på festivalen.
Urkult.

Vi fortsätter i dansens tecken och denna gång från Konstens Natt i Vasa 2019-08-08. Här uppträder en grupp med swing om jag inte minns fel men tanten tar ingen notis om sådant utan hon går sin egen väg. Jag misstänker att jag fått nobben om jag gjort ett försök att bjuda upp. I värsta fall hade jag kanske fått en smäll kring öronen med väskan.
Konstens Natt i Vasa är inte inhiberad utan går av stapeln 6 augusti.

Ett annat mera lokalt inslag är Juthbacka-marknaden i Nykarleby där dessa två herrar förmodligen dividerade om priset på någon vara. 2019-08-23.
Också inställd i år.

Så åter utrikes och mera dans. Denna gång från Buenos Aires 2008-11-26. Minns jag inte helt fel så var det i parken vid Plaza General San Martin.

Så kan det också gå, bilen strejkar och då fixar man felet på ort och ställe. Buenos Aires 2008-11-20. Två gånger har jag besökt staden, 2008 och 2014 och jag skulle gärna åka en tredje gång.

Dublin 2009-07-15. Man kan undra om de två stämt träff för han verkar ha henne i blickfånget.

Här spelar farbröderna på isinstrument utanför Burmans musikaffär i Umeå 2017-02-24. Jo, de fick faktiskt fram något som kan kallas musik. Det var nog i samband med Umefolk. I år hann den festivalen nätt och jämt avslutas så slog pandemin till.

Och till sist  till synes skumma kvarter i Lissabon 2007-07-14. En fin stad med mycket intressant att upptäcka. Bland annat fadomusiken på plats.

10 kommentarer

 • Annepauline

  Mycket trevliga bilder du fått till. Damen som går med bestämda steg helt oberörd av de som dansar är en riktig tiopoängare, haha. Likaså de som meckar med bilen på gatan. De lär allt ha haft hårt jobb med den bilen…

  • Per

   Jo, damen med det bestämde stegen och sträng min i ansiktet är lite speciell. Duktiga dansare men vad tänkte hon som bara gick rakt genom med sin handväska? Det skulle jag vilja veta.
   Även bilden från Dublin tycker jag tillhör en av mina bästa bilder. Men den bästa människobilden glömde jag ändå bort. Den kanske dyker upp senare.
   Jo, jo, Peugeot, en bil för två, en styr och en skjuter på. Fast den jag körde för två år sedan från Pajala till Skåne gick som klockan. Den var en liknande pick-up men orange till färgen och 80-tals bil. Jag slapp att meka under färden.

 • Wesber

  Så fina bilder, jag trodde först att den lilla damen dansade. Det är roligt med fotoutmaningar, särskilt som man tycker om att fota. Jag och syrran vill åka till Åland några dar men är inte välkomna. Nu får dom väl snart ta Dalarna till nåders. Yngsta sonen som jobbar i reception vid vårdcentralen i Borlänge fick svar på sitt test nu, han hade antikroppar mot covid 19 så det var det han hade de två sista veckorna i mars, alla tre i receptionen blev sjuka samtidigt. Tur att vi höll oss borta då. Här har vi en kanonskön dag med strålande sol. HA DET.

  • Per

   Tackar! Fotoutmaningar är kul, det vet säkert du som regelbundet har sådana bilder på din Instagram. Jag får passa på och berömma dina bilder från Dalarna på Insta. Vilken slags kamera använder du? Mobilen eller annat?

   Äsch då, ingen Ålandsresa men Åland finns säkert kvar nästa sommar. Själv har jag inte besökt Åland men finns på min önskelista. Och ja, covid 19 rullar på. I Finland kan man nästan säga att pandemin tagit en paus och Sverige är på klar bättringsväg men ute i världen är det full storm. Det är inte över ännu.

   • Wesber

    Nä inte har jag någon kamera utan alla foton är tagna med min Sony mobiltelefon, köpt för 1500. Den tar väldigt fina bilder och lite skärpa brukar jag lägga på ibland men inte alltid.

    • Per

     Okej, då får vi säga att fotografen är duktig som även med en vanlig mobilkamera tar fina bilder. Det går att ta fina bilder även utan en dyr systemkamera.

 • Lisette Med Ett Glas Vin

  Jag tycker absolut bäst om bilden från Dublin, färgerna fantastiska och lite nostalgisk, och du har nog rätt att damen och herren som kommer stegande kan ha blicken för varandra.
  Jag la upp en liknande lista som du hittar här:
  https://www.lisette.fi/tema-manniskor-fotoutmaning-juli/

  • Per

   Ja, den är väl fin. Hon som verkar så sval och oberörd bland motorcyklar. Kanske hon nyss ringde för att höra vart han blev av?
   Då får jag kila iväg och kolla din lista…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.