Allehanda

Vän med vinden och vän med sig själv

Ikväll när jag kom hem efter spanskakursen blev jag ståendes en kort stund i mörkret och bara njöt av vinden som blåste i trädtopparna. En frisk sunnan. Vit snö på marken och mörk skog i väster samt min vän vinden som känns så trygg och nära.

I inboxen på Outlook låg ett mail med tips om en föreläsning på Arbis i Den Lyckliga Staden torsdagen den 12 mars. Det är Mia Thörnblom med en föreläsning om hur vi hanterar de situationer, relationer och konflikter vi möter i livet. Mia verkar vara en kompetent föreläsare och har också valts till Årets talare år 2012 uti kungariket.

Säkert har jag sedan tidigare fått mig till livs delar av hennes visdom från annat håll men allt kan inte vara gammal skåpmat och med en god föreläsare får man alltid inspiration och höjd motivation till ett bra liv. En kick i slutet på vintern. Ett sätt att bli bättre vän med sig själv och för att se möjligheter och lösa problem. Det kan man ha nytta av både i arbetslivet och som privat. Det är vad jag hoppas på av denna föreläsning. Jag tror jag skall anmäla mig.

Detta som tips till eventuellt hugade. Föreläsningen heter Hur svårt kan det vara? och startar kl. 18.30.

fastlagssoppa
Sister Jane bjöd idag på en riktigt god fastlagssoppa! Så där mustig och med rätt konsistens. Även salig mor var en god kock när det gäller fastlagssoppa så äpplet faller inte så långt från trädet. Någon fastlagsbulle tog jag inte även om den också var hemmagjord. Jag är inte så mycket för sådant.

 

4 kommentarer

  • Christina

    Åh, det låter ju spännande. Fast iofs. har jag nyss läst hennes bok som berör samma ämnen och hört henne föreläsa i höstas. Men hon är en fantastiskt duktig talare som verkligen får med sin publik.

    • PJ

      Att hon är duktig talare betyder mycket. Att läsa en bok är bra men vill man få både innehåll och underhållning, speciellt på kort tid, så är en föreläsning kanon. Därefter kan man kanske läsa hennes böcker. Kanske det var så du gjorde?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *