Allehanda

Det tråkiga vill man helst glömma

Vad har jag gjort idag? Inte mycket, eller jo, jag har kopierat bilder från datorn till två externa hårddiskar. Det är också nödvändigt ibland för en dator kan i princip paja när som helst och då kan många bilder gå förlorade. Massor med bilder kopieras och det är inte ännu slut. Jag får nog fortsätta i morgon kväll. Egentligen har jag för många bilder och borde kolla dem lite bättre och bara spara de som är bra men det är lätt gjort att bara tömma kameran rakt av i datorn och sedan plocka ut en del bilder för blogg och annat. Jag borde också tagga bilderna för att lättare hitta dem när jag sen söker i datorn. Fr.o.m. november skall jag försöka ha bättre dischiplin på mina bilder och gallra hårdare.

Jag hade också tänkt byta däck denna helg men si det glömde jag helt bort. Först nu ikväll går detta upp för mig. Nåja, vintern kommer inte kommande vecka utan det lovas mest regn och rusk så jag klarar mig förhoppningsvis undan det värsta. November är i allmänhet en grå månad och den tråkigaste på hela året men den får väl gå också för snart är julmånaden här och då får vi glömma november.

amsterdam
Den ständiga julbutiken i Amsterdam visade 125 dagar kvar till julafton den 25 augusti. I morgon bara 50 dagar kvar tills tomten visar sig på riktigt.

6 kommentarer

 • Erik Forsling

  Känner igen ditt tungsinne, liksom reflekterandet kring vinterdäcken – mina befinner sig dessutom i Gamla Hembygden. Mina bekymmer rörande fotografier kretsar dock kring de mängder svartvita negativ, och även färgditon och diabilder, som jag har liggandes; och som borde skannas till digitalkopior. De är många, och jag har inte ens en professionell skanner! Och jag kommer definitivt aldrig mer att bege mig ner i ett traditionellt mörkrum med kemikalier, papper och negativ, för att återuppväcka minnen i det gula svaga ljusskenet.

  Lustigt bara att du publicerade en bild på en ständigt julskyltad butik i Amsterdam. Den kände jag inte till. Däremot är den i Montreal/Kanada välbekant för mig, på motsatta sidan gatan i förhållande till Notre Dame (katedralen). Har aldrig fotograferat den på sommaren. När jag besökte Lilla Familjen förra vintern fick jag istället göra stor sak av att faktiskt fotografera den under julhelgen – vilket lyckades! Men onekligen ser den mer exotisk ut under vår, sommar och höst!

  • PJN

   Tungsinne är ett ganska laddat ord, förstadiet till depression skulle jag vilja kalla det. Det jag mera känner inför november är att jag är uttråkad. Grått och ofta daskigt om inte vintern kommer tidigt vill säga, då ljusnar landskapet upp en smula, samtidigt som det blir en lång vinter.

   Vad jag inte kände till är att det också finns ett Notre Dame i Montreal. Det trodde jag var exklusivt för Paris. Året-runt-julbutiker finns det tydligen här och var. I Lappland borde det också finnas åtminstone någon, allt annat vore konstigt.

 • annepauline

  Här är det mörkt och regnigt och ruggigt. Hu för november. Affärerna har börjat med julskyltningen, det glittrar och glimmar. En annan affär som har jul året runt är Julehuset i Bergen, Norge. Jag var där i juli och det var en rätt rolig känsla att gå in mitt i allt julpynt och höra julsånger då. Massor av fina julgranskulor hade de.

  • PJN

   Se där en julbutik till. Kanske du köpte ett lass med julgranskulor? 😉 Det är nog mest en turistgrej skulle jag tro. I affären i Amsterdam var det strängt förbjudet att fotografera. Jag tror inte jag sett så många skyltar med ”Fotografering förbjuden” på något annat ställe. Enbart det var värt att försöka sig på ett smygfotografera. Bara för att få med så många Förbjudet-skyltar som möjligt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »