Allehanda

Gott, men med smolk i bägaren

Det var bara ett litet smolk i bägaren. Restaurangbesöket som jag trodde skulle ta en halvtimme drog ut på en hel timme. Jag som avsåg att bara slinka in på en tapas eller två.

Det blev inga tapas utan istället valde jag Surtido de Jamon. Skinka i urval på svenska. Jag beställde ganska omgående, fick småningom brödkorg med vitlöksmör som sovel till brödet. Enklast möjligt, men jättegott. Estupendo!

Där satt jag och väntade. Vin var inte att tänka på, Brunte väntade i grottan.  Jag läppjade på mineralvattnet och såg två typer från Saltgruvan sväva förbi på utsidan restaurangen.

Ett sällskap på tre personer slog sig ned vid bordet bredvid. Jag blev inte kloka på dem. De pratade finska och svenska om vartannat. Ett äkta tvåspråkigt sällskap.  Ynglingen i sällskapet talade finska inledningsvis men övergick sedan till svenska. Kvinnan hördes mest och hon växlade friskt mellan de båda språken.

Jag fick småningom min tallrik och ryckta raskt in på läckerheterna. Två sorters skinka och några smakrika korvar med utsökt sås i tunt lager. Riktigt gott även om det inte såg mycket ut vid första ögonkastet. Visst, dekorativt, men kunde jag bli mätt på detta? Konstigt nog blev jag både mätt och belåten. Jag kommer nog att besöka Pincho Bar Tapas fler gånger.

Tyvärr smög sig ytterligare ett litet smolk i bägaren när jag kom hem och satte mig vid datorn. Pincho Bar Tapas i provinshuvudstaden har väldigt sparsamt med svenska på sin hemsida! Var finns tvåspråkigheten när det kommer till kritan? Servitrisen kunde bra svenska och maten var utmärkt men varför slarva med en sådan viktigt sak som tvåspråkigheten på deras hemsida? Borde jag klaga och göra något åt saken? Det verkar som om  tvåspråkigheten inte har stor betydelse, allt fagert tal till trots. Detta är ett fel som  många företag gör trots att de verkar i tvåspråkiga områden. Vi svenskspråkiga borde protestera mera och försöka påverka företagen att även ha sin hemsida på svenska.

Grannen meddelade att det fanns rökt fårfiol till avhämtning. Jag fick smakprov och köpte hem en rejäl bit. Mycket gott! Köttet hade gott platsat på tallriken som jag idag avnjöt på tapasbaren i provinshuvudstaden. Därtill var servicen utmärkt på svenska och säkert även på finska när så fordras.

Estupendo!
En tur till kylskåpet gav denna lokalproducerade skiva vid hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »