I rak linje

 Solförmörkelsen kom och gick. Själv fick jag en glimt av den vid middagstid iklädd svetshjälm. Jag liknade mest en något tamare kopia av Darth Vader. Solen såg ut som en månskära men speciellt mörkt blev det inte. Däremot fick solljuset en märklig ton, kall och steril, när det belyste naturen. Kameran hade jag lämnat hemma så någon bild blev det inte heller denna gång av ett himlafenomen. Detta gör mig påmind om vilken kamera som är bäst, nämligen den som finns med. Vad hjälper det att du har världens häftigaste kamera om den stannar hemma när motiven dyker upp.

Medhavd mobilkameran dög inte till någon mera het solbild idag.

Hett hade det dock kunnat bli eftersom jag inbjöds till bastu av en dam när jag gjorde inköp i den lokala köpladan på väg hem efter dagens värv. Helt apropå i kassakön fick jag detta förslag. Så går det till i republiken, istället för en kopp kaffe kan man bjuda på bastu, man som kvinna.

Darth Vader
Rustad för bastubad.

Annonser

7 reaktioner till “I rak linje”

  1. Nu blev det inget bastubad. Jag fann för gott att inte utmana ödet ity hennes man hade kanske inte blivit glad om jag dykt upp bastulaven iklädd enbart en svetshjälm på huvudet. 😉

   Liked by 1 person

 1. Helt rätt att tänka efter före med eller utan svetshjälm. Idag har vi några cm snö och strålande sol, bra att vi får lite naturligt bakslag, jag vill inte att våren är över innan våren ska börja. Tjuvstartad vår som kastar sig rakt in i högsommarvärme finns inte på min lista.

  Gilla

  1. Snön håller helt på att försvinna här men kommande dygnen lovas kallare väder varför vi också får får säga att vårens stannar upp ett tag. Men ingen ny snö.

   Gilla

 2. Du har humor du PJ. Jag kan se dig framför mig, sittandes naken i en bastu iklädd endast en svetshjälm och en okänd dam som ger dig en riktig omgång med riset. Nu fick man sig ett riktigt gott skratt så här på lördag eftermiddag.

  Gilla

  1. Oj, oj, det var avancerat i bastun det! Man vet aldrig, tur att jag inte visade näsan där. Fast den hade inte synts om jag haft svetshjälm på huvudet men nog mycket annat.

   Gilla

 3. Hahaa, det hade säkert blivit bra immigt innanför hjälmen i bastun. Av den ena anledningen eller den andra…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.