Allehanda

Kreativ varje dag

… kan jag inte säga att jag är. Däremot hittade jag nyligen en kreativ blogg som jag blev mäkta imponerad av. Det är bloggen Kreativ varje dag som leverera rimvers och ett målat konstverk varje dag. Ända sedan 13 november 2014.  Detta med vers var inte med från början, om jag fattat rätt, men nu kommer en vers i ur och skur och en målning i moll eller dur. Att lyckas med det varje dag kan inte vara helt lätt.

Själv är jag lite svag för vissa dikter därför föll jag för denna blogg. Jag gillar Dan Anderssons dikter men även Nicke Sjödin som är av yngre datum. Han har gett ut ett flertal böcker med dikter, en del skrivna på dialekt från Ångermanland. Det tycker jag också Ulla Maria Johansson, som driver bloggen Kreativ varje dag, skall fundera på: att ge ut en bok med dikter och vackra målningar valda från bloggen.

Jag har fått lov att välja tre dikter från hennes blogg. Smakprov.

Uppsikt (21 oktober 2015)

Efter mycket knep och knåp
fick hon klart sitt teleskop.
Trots en lins som var rätt sprucken
och gav känslan man var drucken
var hon ändå mycket nöjd
att få skåda himlens höjd.

Tidsfördriv (19 november 2015)

Det fanns en risk att isen brast
så på sin holme satt de fast.
För att inte bara längta
och på stadsbesöket vänta,
tog de tiden väl tillvara
avla fram en barnaskara.

Fångstplats  (5 november 2015)

Hon ville ej på gym och streta
utan föredrog att meta.
Ty hon hört att mycket fisk
håller kroppen sund och frisk.
På sin beniga diet
blev hon också lagom fet

Det finns många andra dikter, så svårt att välja. Men ni är i den lyckliga omständigheten att ni kan själva gå in och välja era favoriter: Kreativ varje dag.

Fick ni blodad tand kanske ni också vill läsa lite Nicke Sjödin. På poeter.se finns en mindre samling.

2015-11-22 Snö skog 015mod
Så har snön kommit. Nästan en månad senare än ifjol.
2015-11-22 Snö skog 020-1
Hmm, borde jag försöka mig på julgransförsäljning iår?
2015-11-22 Snö skog 018mod2
Här vaktar ett av skogens mystiska väsen så att ingen gran blir huggen olovandes.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »