Resor

Jag mindes vart jag skulle: Mannaminne

 

Just nu så sitter jag på ett hotellrum i Häggvik. Just det, Häggvik. Ett fint rum med alla nödvändiga bekvämligheter som inne-WC, dusch och TV. Internet fungerar perfekt. Dubbelsängen kunde ledigt rymma tre. AC saknas och lite varmt var det på eftermiddagen när solen låg på men utsikten var fin.

Rummet som är mitt denna natt heter Heija men jag har också sett rumsnamn som Närpes och Kaskö. Kända kommuner från Pampas. Hela hotellet är förresten från Finland. Konst på väggarna och snirklade sniderier samt helt underbara taklister. Jag skulle kunna ödsla en hel filmrulle på detta hotell.

Klockan sex intog jag en måltid bestående av kalventrecote med grönpepparsås och rostade rotfrukter spetsad med en apelsinklyfta. Apelsinklyftan visste jag inte om jag skulle äta som efterrätt eller om den bara var där för… ja någonting, dekoration. Jag klämde ut saften på köttet. Det verkade vara det vettigaste men kanhända gjorde jag fel.

Jag befinner mig på Mannaminne i Nordingrå, ett museiområde med mängder av grejor, samlingar och konst. Den ena finurliga attraktionen efter den andra, ibland så att man får leta efter dem men de finns där lurandes.

Ibland är de stora som ett flygplan eller en spårvagn.

Jag är alltså på turné i mellersta Norrland, i Ångermanland för tillfället. Tidig färja i morse från Vasa och en snabb körning ned till vackra Höga Kusten. Jag passerade förresten ett ställe som heter Körning. Kameran gick varm, framför allt här på Mannaminne, men jag har inte tillgång till min vanliga stora skärm så redigeringen av bilderna kan bli bristfällig. Hotellet har inte heller ett ordentligt skrivbord i rummet så jag fick ordna ett själv men bekvämt är det inte. Så någon bildbomb blir det inte även om jag har massor med material.

Så nu vet ni på ett ungefär var jag är. I morgon nya äventyr.

2016-08-01 049

2016-08-01 159

2016-08-01 187

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »