Allehanda

Fint besök

Hon är kvällstrött verkar det som. Redan vi tiotiden igår kväll intog hon sin sovstol och sedan var hon helt stilla till fyra på morgonen. Då kom hon fram till min säng, liksom för att kolla om jag var kvar, sedan gick hon och lade sig igen fram till 05.45 när telefonen väckte oss.

Jag har Nelly på besök en tid. Nelly är en nätt, liten hund, rasen kan jag inte uttala mig om för det är jag dålig på, men sällskaplig och lättskött är hon. Noggranna instruktioner om maten har jag fått så det är enkelt och rastningen sker också regelbundet.

I morse vid halv nio gick vi en liten promenad ned till byn. Det skall nosas här och var och speciellt vid uppfarten till grannen som också har hund. Det viktiga är att alla bestyr utförs. När vi sedan kommer hem kör vi roliga stunden. Det innebär att jag skall jaga henne, med sin favoritleksak i munnen, runt köksbordet 10 varv. Inte en chans att jag skulle hinna nappa till mig favvisen.  Ett litet kast med huvudet och sedan smiter hon in under bordet för att komma ut på andra sidan. Mest motion får jag.

Någon linslus är inte Nelly. Hon har en fenomenal förmåga att försvinna när kameran plockas fram och att få henne att snällt posera är nästan en omöjlighet. Hon hinner nästan alltid vända bort huvudet eller så bara går hon. Jag hittade en bild från i somras när jag hann överraska henne. Nåja, någon bild skall vi väl få dessa dagar. Jag tror jag väntar lite och ser om det kommer snö för då syns hon så mycket bättre. Inte alls om grannens katt Lisa som är nästan helvit.

Temperaturen låg kring noll i morse men det kändes som -20 eftersom en envis vind låg på från öster. Snö väntas snart så vi kan väl med fog säga att vinterhalvåret är här. Däckbyte står också på agendan den närmsta tiden och vinterhastighet på våra vägar införs på torsdag. Vi tar det med ro, Nelly och jag.

En stilig dam är det, Nelly-Pelly som jag kallar henne

2 kommentarer

 • annepauline

  Nelly Pelly är verkligen stilig, ser riktigt klok ut. Undrar om det är en Welsh Corgi? Ett trevligt sällskap, förmodar jag.
  Jag läser just nu en bok som heter ”En blå död” skriven av Mikko Porvali. Första boken i trilogin Karelen Noir. En synnerligen roande bok baserad på faktiska händelser.

 • PJ

  Jag har faktiskt skrivit om Nelly tidigare och där framgick det att det är en Welsh corgi cardigan. Hittade inläggen ikväll.

  Mikko Porvali känner jag inte till men han verkar ha skrivit en hel del om kriget och östra Finland. Saxar bl.a. följande som jag hittade på nätet: ”Författaren Mikko Porvali, jobbar som brottsutredare inom polisen och har även haft flera uppdrag internationellt åt den finska krigsmakten, tidigare har han även skrivit ”Bakom röda armens linjer” i samma ämne.”
  Med de erfarenheterna borde han ha det väl förspänt att skriva spännande och varför inte också roande som den duktiga författare han verkar vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.