Allehanda

Guld

Rena u-landet. Strömmen gick åter ikväll. Jag vet inte hur många gånger det hänt senaste tid och det utan att det stormar. Förhoppningsvis blir det bara en gång denna kväll.

Nåja, värre kan det vara. Jag fick idag eftermiddag åka genom ett landskap av guld. Löven lyste som guld i den sena eftermiddagssolen. Jag riktigt satt och njöt bakom ratten när jag åkte till köpladan för att veckohandla. Nästan som en trollskog med alla skiftningar från blekt grönt till gult, brunt, rött, guld. Det är nu som det är som mest praktfullt och färgrikt i naturen, en upplevelse som länder i södern saknar. Samtidigt lurar vintern i norr och kan på bara några dagar förvandla det vackra till något vitt. Snö kan också vara vacker och erbjuda många fotomotiv. Det är bara det att vintern kunde vara något kortare. Eller…?

Blått saknade jag i färgskalan tills jag kom hem  och blickade österut där en vacker himmel tecknade sig i olika nyanser av blått och rosa. Vackert! Naturen bjuder ibland på rena konstgalleriet.

hellnäs oktober 2013
Nu är det slut med både bad och att hämta glass i kiosken.
017mod
Utsikt från villan.
kalotfjärden
Några bevingade flyter än i böljan den blå. Snart ger de väl sig iväg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »