Databiten

När det blir fel i Facebook

En sak som lite grann irriterar mig är när folk skriver fel på Facebook. Eget slarvfel eller så är det Autoersätt i mobilen som föreslår ett helt annat ord än man avsett att skriva. Den funktionen går att stänga av.

Eller egentligen så är jag inte irriterad över att folk skriver fel utan att de inte rättar den text de nyss skrev utan istället skriver en kommentar strax under som rättar det första felet.

Skriver man fel och vill rätta det felskrivna, om det så gäller stavningsfel eller faktafel, så finns en liten knapp med tre punkter upp till höger om texten. Klicka på den så kommer det upp en dialogruta där man bl.a. kan välja att redigera, d.v.s. ändra det som blev fel. Klicka därefter på Spara-knappen så är saken fixad och ingen vet ens att felskrivningen fanns en gång.

En annan sak är att det skrivs mycket strunt, direkta lögner, hat och alternativa sanningar på Facebook. Då borde folk tänka till efter att i hastigt mod skrivit något de ångrar, eller borde ångra. Då finns ju den fina utvägen att välja att ta bort meddelandet. Den raden kommer också upp i dialogrutan.

Ett enkelt tips på en funktion i FB som många känner till men som  förvånansvärt många ändå inte använder. Rätta texten istället för att skriva ett rättelsemeddelande!

Det var allt från Databiten denna gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *