Allehanda

Naturens små och stor under

Många är hungriga och snappar åt sig både frön och nötter från mitt fågelbord som främst är tänkt för mina små vänner, småfåglarna. De hade en enorm aptit trodde jag, tills jag upptäckte att även andra, större fåglar delade på frön och nötter med dem. Inte konstigt att det går åt hur mycket som helst.

I morse satt också en ekorre under fågelbrädet och åt solrosfrön som småfåglarna sparkat ut. En god stund satt den och mumsade tills jag själv gick ut för att fylla på. Den får gärna äta lite av det som ramlar ned. Så vacker päls den hade! Förr brukar jag tänka att om skulle jag välja vilket djur jag finge bli skulle det bli ekorre. Nu är jag mest bokmal.

Kvällens spanska klarades galant av och jag berättade om min Cadillac. Uppgift till nästa gång är att berätta om mitt favoritfotografi, en rolig uppgift. Svårigheten är att kunna välja bland alla tusentals bilder jag har. Helst vill jag berätta om fler. Det blir troligen en eller ett par ur min Flickr-katalog.

En vacker soluppgång färgade himlen starkt rosa i morse. Jag for ut för att fånga den nya dagen trots att jag redan har många soluppgångar och solnedgångar fotograferade. Det blir liksom inflation på solens inträde i öster även om det är vackert. Jag kunde inte hålla mig och därför blir det även en sådan bild infogad i detta inlägg. Det är trots allt gott när man än kan glädja sig åt en ny dag, representerad av en förtrollande morgonrodnad en kort stund. Sedan är den borta och kommer aldrig igen; just denna explosion av intensivt färgscenario.

Ekorre vinter
Här den sitter snällt och spisar, ekorren min
Morgonrodnad
Så stark var morgonrodnaden i morse. Inget mixtrande med färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.