Allehanda

Min överenergiska C7

Jag köpte min nya mobiltelefon i våras, eller var det i vintras; hursomhelst en Nokia C7 hamnade i min ägo. En nätt, liten sak med pekskärm, Internet och bra kamera. Den har fungerat bra även om jag inte kan alla funktioner och finesser ännu.

Nu plötsligt har den fått fnatt. Den slukar hur mycket ström som helst. Jag får ladda den varje dag trots att jag använder den sparsamt. Så var det inte tidigare. Jag tror mig också veta orsaken. I förra veckan kom en stor uppdatering till telefonen och nu är det någon inställning som är ständigt aktiv och kräver ström hela tiden. Men att hitta syndabocken är inte helt lätt men jag tillbringar en god stund varje kväll för att stoppa strömslukaren.

Dagens smart phones liknar alltmer datorer och är ständigt uppkopplade om man inte har styr på apparaten. Jag har ingen lust att utnyttja alla tjänster som erbjuds utan jag vill själv välja vad jag använder. En fin sak som kom med senaste uppdatering av systemet var en ordbok på maximalt tre språk. En riktigt bra ordbok för enklare översättningar. Jag valde svenska, engelska och spanska. Men språken kan bytas vid behov. Översättningsprogram finns också i utbudet men det kräver tillgång till nätet. Därför tycker jag bättre om ordboken som finns färdigt inom det blanka skalet.

Jag ändrade lite inställningar ikväll och hoppas nu att apparaten lugnat ned sig. Jag har nämligen ingen lust att vara utan ström i batteriet när jag behöver ringa bara för att något dumt program i manicken pockar på uppmärksamhet. Det är ju ändå i första hand en telefon jag behöver. Detta problem hade de inte på vevtelefones tid men det var väl andra bekymmer då.

De är inte beroende av modern teknik.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »