Allehanda

Snorbloss

Jag blev tvungen att bege mig ut i den iskalla framstugan för att leta toner och sång. Det är i framstugan jag förvarar mina LP-skivor som inhandlades innan den digitala tidsåldern. Jag hittade ett halvt dussin med Ebba Grön, Kebnekaise och så Dag Vag, aktuell eftersom sångaren Stig Vig (Per Odeltorp) avled idag. Kanske det finns någon till men jag började frysa och smet åter in i värmen i storstugan.

Att Stig Vig idag dog fick mig att tänka på all musik jag hört i mina dagar. Det är en hel del och ibland blir jag förundrad över min musiksmak genom tiderna. Jag brukar säga att jag är allätare vad gäller musik. Allt från Flamingokvintetten till Dag Vag, Glenn Miller till Lady Gaga, Bach till CCR plus mycket annat. Nåja, Flamingokvintetten är nog ett passerat ungdomskapitel medan Dag Vag faktiskt går att lyssna till ännu.

Aftonbladet beskriver Stig Vig som en av punkvågens bortglömda hjältar, något som jag inte skulle ha reflekterat över den dagen jag köpte deras musik. Punk var inte min stil kan jag lugnt säga men Dag Vags musik gillar jag än idag.

Jag lyssnade på Dag Vags musik ikväll, både från LP och på nätet. Minnen strömmade fram, sådant jag trodde var glömt sedan länge sedan. Märkligt vad musik kan framkalla hågkomster.
Nu lyssnar vi till Snorbloss på Grooveshark. Märkliga sånger de sjöng och konstiga namn på medlemmarna i Dag Vag. Stig Vig och de andra.

Visst längtar vi sommarens grönska och blåa vatten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »