Allehanda

Ny blogg i min läselista

Av en eller annan orsak så är de flesta bloggar jag läser skrivna av kvinnor. Närmare bestämt är 90 % av mig regelbundet lästa bloggar skrivna av kvinnor. Kan det vara så att de flesta bloggar är skrivna av kvinnor och då är urvalet så mycket större?

Dock är den bästa blogg jag läst skriven av Martin Ezpeleta som emellertid har avslutat sin bloggkarriär, verkar det som.  Synd för han var en virtuos! Det fanns en till som jag också skattade högt: Gammal Hårdrockare, också han avsomnad. Förresten, läs hans Presentation av Gammal Hårdrockare!

Men det finns levande bloggar skrivna av män som UuPee´s Garage, Ulf Perssons Blogg och FramStegen som ingår i min läselista. De är dock få i jämförelse med den kvinnliga dominansen. Därför var glädjen desto större när jag ikväll fann ”Leva fri – Min resa mot enkelhet”!

Tankegången i nykomlingens livsstil tillalar mig: förenklad livsföring, mindre grejor att hålla reda på vilket innebär mindre bekymmer, mindre utgifter, mer tid för det valda väsentliga. Hans veckotema: In & Ut bjuder på intressanta tankeställningar. T.ex. har han minimerat sina intressen vilket innebar att hans radiohobby fick stryka på foten. Kan det vara så att han koncentrerar sig på sin kärnverksamhet som vissa storbolag så vackert omskriver sin omstrukturering? Själv har jag också som Dx-are intresse i radiobranschen men där går gränsen. Jag har ju nyligen investerat i en Perseus, en mottagare av senaste modell. Men i övrigt finner jag hans filosofi och vardagstänk intressant och hans blogg värd att följa.

Umeå
En bild från senaste lördagskväll: björkar i Björkarnas Stad.

4 kommentarer

 • Leya

  Tack för tipset, det låter mycket intressant – något för mig i alla fall! Vacker bild sänder du också med. Nu ska jag önska dig en fin första advent, för det firas väl hos er också?

  • PJN

   Tack, även du får fira en fin första advent!
   Jodå, första advent och alla de andra adventen firas också med ljuständning m.m. Även Lucia firas även om det inte är så vanligt i finsktalande Finland.
   Denna helg firar vi också lillajul vilket betyder att vissa tar in en minijulgran och även barnen kan få någon liten julklapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.