Allehanda

Wilmer X

Har ni hört? Wilmer X från Malmö skall ge sig ut på turné nästa år! Återuppståndna. Ett av år 2018 stora händelser!

Så fint och bra för det är ett av de svenska band som jag gillar allra bäst. Jag hoppas verkligen att de också kommer att spela någonstans norröver även om Österbotten är en förhoppning i det blå. Men kanske Umeå?

Jag såg Wilmer X för första gången på slutet av 70-talet eller i början på 80-talet i Malmö på Pireus, studentklubben. Den tiden var jag rena ungdomen. Wilmer X var i sin början och så bra de spelade. Jag minns den gången de spelade en nyårsafton på  Pireus tillsammans med John Pohlman, meteorologen ni minns.

Om det inte är orimligt svårt kommer jag att försöka få biljett till någon av deras konserter. I kungariket får jag förmoda. Finns på min bucket list 2018!

Någon av läsarna som känner för Wilmer X?


Wimer X 

Skrällen: Wilmer X återförenas och ger sig ut på turné

Nå, men då spelar vi en låt för att friska upp minnet

[youtube=https://youtu.be/1ls-6F_UhxQ]

 

11 kommentarer

 • Erik Forsling

  Wilmer X är en mycket bra orkester. Nisse Hellberg var f.ö. sommarpratare i juli för två år sedan.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/578922?programid=2071

  • PJ

   Förmodligen har jag hört programmet men det skadar ju inte att lyssna en gång till nu när de är aktuella. Thanks för länken!

  • PJ

   Också en bra låt med fart i. De har ju också en låt som heter Pontiac Blues så det märket måste vara populärt hos gruppen.
   De har många bra låtar och i min skivback lär det också finnas en och annan Wilmer X. Undrar om inte Mambo feber från 1991 var en av de bästa LP:na med låtar som ”Hon tar till vapen”, ”Mambo feber”, ”Älska mig gick inte alls”, ”Sex kvinnor på ett tåg” och ”Fast under jorden”. Skall jag plocka fram någon favorit blir det kanske ”Hon är ihop med en insekt”, fast det finns många att välja bland.

 • Ulla Maria

  Besökte Skara Sommarland när sonen var i en för detta ställe lämplig ålder (i början av nittiotalet). Den stora behållningen med det besöket var överraskningen att Wilmer X spelade. Helt klart var inte bara vi ovetande om denna underhållning för vi var inte många i publiken. Trots den tidiga timmen och de fåtaliga åhörarna gjorde samtliga i bandet ett fantastiskt och synnerligen proffsigt framträdande vilket de verkligen skall ha all heder av.
  Sonen var helfrälst och mycket lycklig över att få skaka tass med både Jalle och Nisse. Min inställning till gruppen blev också än mer positiv än förut. Inte bara bra och svängig musik utan också en respekt och positiv inställning till sin publik, även om den var fåtalig och i förskoleåldern.

  • PJ

   Utan tvekan ett fint minne för både gammal och ung. Nåja, jag vet inte hur gamla föräldrarna var men låg gå. När är man förresten gammal?
   Jag har också fått uppfattningen att bandet och Nisse är fina människor utan divalater även om jag inte träffat dem öga mot öga och skakat hand. Ni får göra om upplevelsen nu kommande år när det ger sig ut på turné!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.