Resor,  Upplevelser

On the road again

Efter några dagars tystnad här på bloggen vill jag ge mig till känna och hälsa att jag mår bra och livet spinner vidare efter lilla Urkult-depressionen som infann sig när jag körde iväg från området igår mitt på dagen. Jag kommer att skriva mera om Urkult senare för jag prioriterade att bara vara där och inte lägga så mycket tid på att sitta i tältet och knappa på tangentbrädan. Därtill var det synnerligen obekvämt.

Jag körde mot nordväst via Ramsele till Strömsund. Staden mellan Ströms Vattudal och Russfjärden. Staden är känd för sin bro, jätten Jorm och kallas också för Flata.  Fast jag tror inte det finns extra många flator här än annorstädes. En nätt, trevlig stad vid vattnet.

Här träffade jag min FB-vän Lena som guidade mig runt omkring i trakten och visade mig en del av de ställen där hon brukar knäppa bilder. Vi har nämligen ett gemensamt intresse: fotografering. Kul att träffa någon av infödingarna på de ställen jag besöker. Det ger liksom en extra dimension till resan än att bara köra själv.

Nepp, nu blir det inte mera denna gång heller för nu skall jag vidare. Mot Norråker till att börja med, byn som har lite extra go trots att det är glesbygd och svårmodet borde hänga tungt. Vi skall så se om det är så eller om det blir en delikatess.

2016-08-07 Strömsund 078
Ett fint hembygdsområde finns nära vattnet och nära till centrum här i Strömsund.

2016-08-07 Jätten Jorm 073
Där finns bl.a. jätten Jorm
2016-08-07 Russfjärden 213
Molnen hängde över Russfjärden med inget vatten från skyn

2016-08-07 Yxskaftkälen 094-2
Vy från Yxskaftkälen mot fjällen. Som jag älskar alla dessa roliga och konstiga ortsnamn i Norrland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *