Allehanda

Ishockey, rosa mus och byta bil

Var skall detta sluta? Jag tittade ishockey ikväll på TV, något jag inte gjort på år och dar, och så vinner Tjeckien över Sverige med 8-4.  En snöplig förlust! Sport är inte min starka sida kan jag lugnt säga. Men spännande i början när det var mera jämnspelt.

Köpte en rosa mus i veckan. Alltså inte en livslevande mus utan datormanicken. Skrollhjulet på den gamla musen lade av. Val av färg spelar kanske inte stor roll men jag tyckte jag kunde vara lite rebellisk. Musen blev rosa och inte strikt och tråkigt grå.

Brunte hämnades igår. På väg hem lade plötsligt blinkers av. Hur jag än vippade på spaken hände inget och blinkers är en mycket viktig funktion på bilen. Kanske Brunte blev lite stött när jag i förbifarten kollade in en Volvo V40? Brunte är till åren kommen men motorn går fint och ingen olja behöver jag fylla på. Men rost har börjat synas här och var och detta har gjort att jag allt mera kommit att fundera på bilköp. Brunte som också är en Volvo har mera än 20 år på nacken så det är snart dags att uppdatera körtyget. – Inga blinkers, Brunte är sur!

Skall jag satsa på en bättre begagnad Volvo eller finns det andra modeller som rekommenderas? En kombi bör det vara och dragkrok skall den ha. Att köpa bil är inget stort nöje utan mera en nödvändighet för den som bor i glesbygd där inga allmänna kommunikationsmedel finns. Helst skulle jag vara utan bil men då måste jag bo i tätort eller stad där stoj och gatubelysning finns, något jag betackar mig för. Kortvariga besök i storstaden kan vara givande men att bo hela tiden i metropolen känns inte lockande. Därför bor jag som jag bor och behöver bilen.

Så här såg det ut i mitten på veckan. Kanske samma i morgon? Snöoväder väntas.
En rejäl snödriva framför fähuset väntar på varmare väder. I porten klurar Brunte.

0 kommentarer

 • Anneri

  Det där med bilar är lite spännande – och nödvändigt när man bor på landet. Jag uppdaterade bilparken i början på förra sommaren. Tyckte jag var riktigt nöjd med gamla Bettan som jag åkte i förut men oj vilket skillnad det blev 😉 Valde fyrhjulsdrivet eftersom jag, som du, behöver kunna ta mig fram i ur och skur.

  • PJ

   Ja, så länge man inte bytt upp sig så vet man väl inte bättre. Exakt vilka kvalifikationer den nya kärran skall ha vet jag inte men klarröd eller vit bör den inte vara och så skall det som sagt finnas dragkrok. Både Bettan och Brunte får ta skeden i vacker hand och lämna plats till någon yngre. Eller heter den nya också Bettan?

   • Anneri

    Nä, den nya har sambon döpt 🙂 Då blev det Silverpilen. Säger en del om färgen och att jag har bättre fantasi när det gäller namn – ha ha. Men drag har den även om vi inte hittade det omedelbart – moderniteter 🙂

 • hasse

  VVV…Volvos Värde Varar /Skomakare förbliv din läst…kan det sägas enklare ? 🙂
  Noterade dock på hemvägen efter Louise Hoffsten-konserten på Ritz att Brunte nog ännu verkar vara i sina krafts dagar…

  • PJ

   Jag förstår vinken! Två Volvo har jag haft och har varit nöjd med båda så varför byta märke. Men det gäller också att vara öppen för andra alternativ. Skall jag tolka noteringen att jag gjorde en omkörning och tryckte på lite? Jo, det finns allt lite spark under huven när det gäller. Synd att rosten gör sig allt mera påmind.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »