Allehanda

När vintern är som bäst

Jag vet inte om det behövs så mycket extra förklaringar, vi har haft en riktigt fin vinterdag! Kanske den bästa denna vinter? Redan på morgonen just som solen gick upp smög jag mig ut med kameran och fångade något av den starka solen genom snötäckt körbärsträd. Visserligen kallt med runt -20 C på dagen och ikväll åter -25 C. Är man rätt klädd så klarar man ändå galant sådan kyla när det inte blåser. Där tror jag att jag måste förbättra mig något; speciellt med tanke på kommande utflykter senare i vinter. Vi lär väl ha vinter ett par månader till även om dagsljuset blir allt mer varaktigt.

På eftermiddagen begav jag mig åter ut på en runda och kunde njuta av härliga vintervyer. Som bonus träffade jag också en del folk och fick mig en pratstund här och var.

Här kommer en bildserie som visar något av det som jag fångade på mitt minneskort i kameran. Klicka på första bilden och gå vidare med piltangent. Knapp för full storlek finns också och med Ctrl- och plusknappen eller minusknappen får ni olika storlekar i webbläsaren. Glöm inte heller F11-knappen (på och av) på tangentbordet för helskärm. Tänk va fint!

0 kommentarer

 • Ellen

  Fina bilder som vanligt! Vi var också ute idag och fick en massa fina vinterbilder. Det var -20 här men det kändes inte så kallt. Och det märks att ljuset är på väg tillbaka. Härligt!

  • PJ

   Tack för uppskattning! Vintern kan som sagt bjuda på hur fina motiv som helst. Speciellt i dina trakter med fjällvärlden nära inpå kan det göras fina fotosafaris. Och visst, ljuset är på kommande!

 • annepauline

  Åh, vilka vackra bilder! De två med stockladorna på är mina favoriter. Jag är helt ”galen” i gamla stocklador.

  • PJ

   Vackra bilder av en vacker årstid! Ett försök i alla fall. Lador ligger mig också varmt om hjärtat även om de gamla, äkta ladorna snart är en sällsynthet.

 • Ulla Maria

  Har skrivit det förut och skriver det igen. Du kan verkligen visa upp vintern från sin bästa sida. Gillar alla bilderna men ska jag utse några favoriter får det bli de där solen lyser upp i grenverken. Här på svenska västkusten har temperaturen nu krupit upp mot nollan och snön börja anta en för oss så välbekant granitgrå ton. Enligt yr är det regnväder på gång de närmaste dagarna. Då blir det glatt.

  • PJ

   Ja, jag är själv nöjd med solens första, starka januaristrålar genom körsbärsbuskens nakna men ändå snöklädda kvistar. Även bilden med vägen förbi stora, ståtliga granar gillar jag. Det är som som om den mäktiga skogen visar sina muskler. Som en militärparad på Röda Torget.

   Det är inte roligt när det blir glatt! Och till på köpet dåligt skidföre. Här uppe brukar vi säga att året består av 9 månader vinter och 3 månader dåligt skidföre. Denna bild fångade jag någonstans på väg mot Jämtlandsfjällen i somras.

   https://www.flickr.com/photos/8114206@N07/20810831162/in/album-72157657586725486/

 • Susanne

  Ja, det är riktigt vackert när det är snö och riktigt kallt. Synd bara att det varar så länge. Här börjar det också bli varmare och ska man tro på väderleksrapporten är det väl bäst att sätta sig på ortopedakuten i förebyggande syfte…

  • PJ

   Jag håller med. Januari månad får gärna vara vinter men sedan vill jag snabbt ha vår. Fint i alla fall att man redan nu kan se att dagarna har blivit längre.
   Kanske det går att boka via Internet, tid till ortopeden? 😉

 • hasse

  Kanske nästa fotoobjekt vore fåraherdens hage nedanför ditt hus. Grässtråna som sticker upp genom snön ser ganska speciella ut där.

  • PJ

   Jag får ta mig en titt på grässtråna och se om det går att göra något åt dem, eller rättare sagt, något av dem. Nere vid landsvägen, vid deras infart, finns också vass i diket vilket visar att det varit sjöbotten där en gång i tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »