Allehanda

Kattvakt

Åter har jag ett förtroendeuppdrag. Denna gång som kattvakt. Eller rättare sagt som serveringspersonal för katterna som Sister Jane har i sitt hushåll. Det är mat och vatten som skall frambäras två gånger om dagen, annars klarar de sig nog, katterna.

Mojje, den långhåriga, sitter som klistrad vid dörren när jag anländer och när jag är ombord rusar han iväg till klöspålen och gör en rask övning. Sedan är han hur kärvänlig som helst medan den andra katten inte alls syns till. Den med gult och svart i pälsen. En riktig sömntuta. Men när jag väl slamrat tillräckligt med skålar, kylskåpsdörrar och vattenkran kvicknar även Lilla Py till och smyger fram.

Jo, det finns en katt till men den får inte vistas i kök och övriga rum.  Grovkök och gym är dess domäner. Varför vet jag inte men den har egen lucka i en av husets ytterdörrar och kan komma och gå som den vill. Det är far i huset som är husse för den katten. Svart som synden är den och lite skygg. Misstänksam men ändå hungrig när jag fyller skålen. Jag tror den heter kort och gott Misse. Detta är en lyxkatt.

Lyxkatt? Jo, den har en egen lekfarbror som har till uppgift att aktivera den medan sister Jane & Company är på Kanarieholmarna och bättrar på solbrännan. Tyvärr har svarta katten inte behagat vistas utomhus när den fått besök utan tydligen slöat inomhus. Kanske den håller på att bli fullvuxen och inte mera är intresserad av lek och bus.

Våren har gjort halt. Kall vind sveper längs diken och vägar. Själv eldar jag i spisen och hoppas på varmare väder.

Mojje mumsar friskt i skålen.
Som synes, vintern är trots allt på reträtt.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »