Var var jag? Vad är detta?

Ikväll satt jag och kollade kvitton jag samlat på mig under resan till Argentina. Det är nu en vecka sedan jag kom hem och hela utflykten har fått sjunka in en smula medan jag första veckan trälat vidare i Saltgruvan. Jag visste att tiden går fort, när jag väntade på avfärd, själva resan (två veckor är ingenting) och nu har jag redan jobbat en vecka. Tiden rusar på; snart är det jul.

Jag brukar samla på mig de kvitton jag får under de resor jag gör och sedan efter en ganska kort tid efteråt kolla dem. Mest för att försöka minnas vad som hände då, just när kvittot skrevs ut. Ofta handlar det om restaurangbesök (äta bör man, annars dör man), resekvitton, inträden och det jag handlat. Det blir som ett litet rendezvous med min resa. Sedan glöms det mesta bort förutom guldkornen. Tur att jag har foton och videos.

Från det ena till det andra. Mitt fackförbund har haft val av fullmäktige under min resa och därför blev det lite knappt om tid för min del att brevledes rösta. Det hindrade inte att jag fick två brev (snigelpost) under min frånvaro i republiken där hugade kandidater anmälde sitt intresse för min röst och även skickade med en liten muta. Problemet är att jag inte vet vad dessa små gåvor skall användas till. Jag bifogar en bild på presenterna så kan bättre vetande via kommentar upplysa en okunnig yngling.

tickets
De två översta är helt ok men vad gör en biljett från Madrid 2013 i samlingen? Kan den möjligen ha legat i ryggsäcken hela tiden och gömt sig och först nu uppdagats?
things
Jo, det är de här två manickerna som jag inte vet vad de skall användas till. Snöre att fästa i bälte eller skjortknapp, men resten? Mjuk spets längs ut. Upplysningar mottages med tacksamhet.
Annonser

11 reaktioner till “Var var jag? Vad är detta?”

   1. Testa mobilen. Jag hade en lite större sådan penna att signera med när kunder betalade med kort på min förste izettle. Nu har jag kommit mig och har chipläsare!! 🙂

    Gilla

    1. Möjligen kan du ha rätt. Det verkar vara väldigt enkelt att använda en sådan på skrivbar skärm. Eller rättare sagt, att trycka på olika knappar. Att ha en sådan hängandes i skjortknappen kan underlätta dagens kommunikation.

     Gilla

  1. Med andra ord så vet du att du har rätt? Ok, då är det en sådan manick. Man lär så länge man lever men först verkade tingesten tämligen meningslös.

   Gilla

   1. Nja, ska kanske inte vara för kaxig när jag inte sett manicken på riktigt, men kan inte komma på något annat. Och om jag ska vara riktigt ärlig ligger min sån penna i botten av en byrålåda. Tror jag…

    Gilla

 1. Fick du någonsin reda funktionen av dessa tingestar? Jag gick definitivt bet när jag försökte.

  Gilla

  1. Antagligen är det ett pekdon för smartphones och tryckskärmar i allmänhet. Fungerar bättre än ett klumpigt finger.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.