Urkult

När minnet sviker och Brunte väsnas

Hotellfrukosten är nyss avklarad och efter en natts god sömn är jag vid god vigör. Snart fortsätter jag resan till Urkult, paradiset jag längtat efter ett helt år. Även om det utlovas ostadigt väder så hoppas jag att det inte blir alltför blött utan att det som tidigare år blir en bra festival. Min femte!

Jag kom iväg igår med Wasa Express över Kvarken. Färjan var i det närmaste fullsatt och det mest dramatiska som hände var att jag tog en stor portion köttbullar med mos. Så goda köttbullar de har på Expressen!

Eller? Vad sägs om att jag stängde ned mobiltelefonen och sedan kom jag inte ihåg PIN-koden. Där kan man tala om dramatik när jag insåg, efter att jag för någon tid sedan ha bytt kod, inte kom in på telefonen. Så trist och tråkigt, speciellt som jag kommer att behöva telefonen på festivalen.

Väl framme på Elite Hotel i Örnsköldsvik, där jag övernattat, så letade jag i datorn efter något som kunde ge mig PIN-koden men icke sa Nicke. Inget jag antecknat, konstigt nog. Jag som brukar smågräla på folk som inte skriver upp och har ordning på sina lösenord och kontonamn.

Jag kom dock in på Telias hemsida där jag efter viss möda fick tag i min PUK-kod som går att använda efter att tre misslyckade försök gjorts med PIN-koden. Telias hemsida i Finland är för bedrövlig när det gäller svenskspråkig service! En del förstod jag, annat fick jag gissa mig till. Som jag slet mitt obefintliga hår! Via Facebook fick jag kontakt med sister Jane som kunde översätta och bekräfta det mesta jag grunnat på.

Vilken lättnad när jag äntligen kom in på mobilen och kunde återvända till de levandes skara.

Dock är inte alla bekymmer förbi. Brunte för väsen vid vissa hastigheter och svaga vibrationer kan också uppfattas. Vad är på gång? Jag misstänker att något hjullager håller på att ge upp. Nu hoppas jag bara att det håller till Näsåker och tillbaka hem så att jag inte blir ståendes i skogen med en haltande Brunte. Då kan mobilen bli oumbärlig, om den bara är on line.

Det chartrade Urkult-tåget från Stockholm har också haft problem och var bra många timmar försenat pga signalfel som enligt vissa källor förorsakats av blixtnedslag. Det är emellertid ett glatt gäng ombord så de håller förmodligen humöret uppe med dans och sång. Själv kan jag bara spela musik från min USB-pinne men det är inte dåligt det heller.

Nu kör jag så det ryker, förhoppningsvis inte från någon hjullager utan med humöret i topp och stor förväntan. Hur uppdateringar blir på bloggen vet jag inte trots att det borde finnas massor att rapportera. Jag tro inte jag hinner med bloggen så mycket utan får satsa min tid på annat. Vi får se hur det blir, vi tar det som det kommer!

Uppdaterat: vädret ser ut att bli bättre vart efter. Idag lovas mest sol och kring +20C.  🙂 Urkulttåget kom fram kl. 03  senaste natt vilket innebär 9 timmars försening. Puh! Själv hoppas jag att jag är framme om ca. 2 timmar.


Urkult

Igår kväll såg det ut så här från åttonde våningen på hotell Elite i Örnsköldsvik. Mulet och ruggiit. Idag torsdagsmorgon ser det betydligt bättre ut.

0 kommentarer

 • Ellen

  Vet inte vilka artister du ska se men kan tipsa om RIM. Dom uppträdde här igår och skulle sedan vidare till Urkult. Fyra unga väldigt duktiga folkmusiker, Elin som spelar fiol är härifrån orten, lite partisk kanske jag är :). Hoppas du får din bästa festival nånsin och att regnmolnen håller sig borta!

  • PJ

   Naturligtvis skall jag se och uppleva RIM och då speciellt låten Yrsnö som är en av mina favoritlåtar. Jag har ofta spelat den på jobbet strax innan vi går hem på fredagarna så gänget i Saltgruvan känner också väl till RIM. Rim är som sagt favorit i år på Urkult tillsammans med Sofia Jannok, Ulrika Boden, Trad.Attack och Kumbia Queers.

 • Erik Forsling

  Njut nu grannen, och koppla fullständigt bort bloggläsare och annat löst folk. Vi tvärdör knappast, och överlever förmodligen kronologiskt partajet i Näsåker. Och vet du vad? En dag ska jag lära mig skillnaden mellan norrlandslänen. Jag har en enorm förmåga att kalla Västerbotten för Norrbotten, trots att det går bra på blindkartan.

  Ditt fotografi i förra blogginlägget är jag genuint imponerad av, men jag säger som din kloke landsman, framlidne Georg Henrik von Wright, när han en gång fick en utrikespolitiskt tung fråga från SR (fritt citerat): ”Återkom om en vecka, jag har inte tänkt färdigt ännu”. Så talar en vis man, och jag härmar efter. Om jag sedan är klok eller bara trögtänkt lämnar jag åt andra att bedöma.

  • PJ

   Aj, aj, de norrländska länen är viktiga. Det finns de som t.o.m. sätter det egna länet högre än samlingsnamnet Norrland. Norr om Västernorrland och Jämtland har jag på klart men söder om är det lite mera osäkert. Där får även jag bilda mig.

   Jo då, ta du god tid på dig, frågan hastar inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »