Allehanda

Mina magneter

I morse när jag skulle hämta smör och pålägg till mina smörgåsar föll mina ögon på de magneter som finns på kylskåpsdörren. Där finns 9 stycken från olika håll i världen som minnen från mina resor. Jag brukar köpa kylskåpsmagneter som souvenirer. En magnet tar nästan ingen plats i bagaget, är billig och kan ändå vara vackert utformad. Därtill påminns man dagligen om de platser man besökt när man har ärende till kylskåpet. Har man gäster får man ibland frågor om magneterna och då utspinner sig ofta samtal om resor. Att resa är kul, både kort och längre bort.

Min samling är långt ifrån komplett eftersom jag började samla magneter för några år sedan. Nog har jag varit på bra många andra ställen också men då fanns inte denna lilla hobby i min värld.

En sak som störde mig var Whirlpool mitt i samlingen. Mitt kylskåp är av märket Whirlpool och därför finns detta märke bland mina magneter. Till Whirlpool har jag inte varit. Borde jag åka dit? Liverpool finns men Whirlpool var svårare att finna. Trots idogt sökande på nätet hittade jag inget ställe som hette Whirlpool. Hade det funnits hade jag åkt dit nästa gång jag är på G.

Whirl betyder virvel på engelska. Kanske jag skulle besöka en virvel? Nära Bodö i Norge finns en av världens starkaste virvlar. Saltstraumen heter vattenvirveln som uppkommer var sjätte timme när tidvattnet har sin gång. Det vore ett resmål av klass. Norge är ett land med fina naturupplevelser. Flyg eller bilresa dit? Nästa sommar, kanske.

Fick jag en magnet från detta ställe skulle kanske Whirlpool-märket kunna få nåd i mina ögon. Eller bör jag också uppsöka en pool i Bodö och ta ett dopp för att acceptansen skall bli fullständig? Jag tror det, ett dopp i en pool i Bodö nästa sommar vore ett resmål att grunna på.

Några finns, flera rymms

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.